Whole earth organic sparkling cola

Försök att göra nyttiga eller på annat sätt “snälla” coladrycker brukar inte gå speciellt bra enligt min erfarenhet. Man sätter helt enkelt något annat än smaken i första rummet. Whole earth organic sparkling cola (vi kallar den Whole earth cola i fortsättningen) är ytterligare ett exempel på detta. Den är tillverkad nästan enbart av ekologiskt framställda ingredienser, och består av 20% apelsin- och citronjuice. Den bör således vara både snäll mot naturen och rent av en smula nyttig. Men som sagt har man nedprioriterat smaken istället.
Whole earth cola smakar som ytterst blaskig apelsindryck med en mystisk bismak, alltså absolut inte cola på något sätt.
Det enda med den här märkliga drycken som påminner om cola är utseendet. Den har rätt färg. “Sparkling” i namnet är däremot en grov överdrift, man får riktigt slå colan i glaset för att det över huvud taget ska bildas något skum. När den väl är upphälld kommer inga bubblor alls.
Whole earth cola innehåller faktiskt extrakt från colanöt, förmodligen för smakens skull, men jag börjar fundera på om det inte mest är för att ingen ska kunna säga att det inte är cola.
Jag tycker i alla fall inte att det här är något att ha. Om man inte vill dricka vanlig cola för att den är onyttig eller emot ens politiska principer finns det andra saker som är mycket bättre att dricka. Vanlig, ekologisk apelsinjuice t.ex. Den lär dessutom vara billigare.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Ica kvantum
Pris:
13,90 kr
Pris/liter:
42,12 kr

27 kommentarer

Patrik

Jag tyckte den var jättegod första gången jag drack den. Tyckte den smakade ungefär som smält Igloo Cola (glassen alltså), men redan andra gången tyckte jag att citron smaken mera blev en bismak. Men den funkar ok som en ersättning om man prompt inte vill sätta i sig den vanliga Coca Colan som för mig ännu är oslagbar.

Anonym

Jag gillar den rejält. Väl kyld så klart. Lite annat än de vanliga colasmakerna. Enda minuset för mig är att den saknar coffein…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *