Xray cola

Vi är generellt ganska tveksamma till energidrycker med colasmak, helt enkelt eftersom de oftast inte är särskilt colaaktiga. Xray cola har vi mest hört positiva saker om, så vi bestämde oss för att ge den en chans. Det visade sig vara lättare sagt än gjort, vanlig Xray-energidryck finns att köpa i väldigt många mataffärer här i krokarna, men Xray cola hade vi löjligt svårt att hitta. Till slut ingrep Salingo och skickade ett par burkar på posten, stort tack för detta.

Xray cola kommer i en 25 cl aluminiumburk av Red bull-typ. Designen känns ganska billig och tråkig, i alla fall om man tittar noga på den. På lite håll ser den lite mer OK ut. Burken pyser oroväckande svagt när vi öppnar den, de första tio sekunderna efter att vi har hällt upp innehållet i våra glas bubblar det ganska friskt, men aktiviteten dör snabbt ut. Efter en halvminut bildas det endast extremt små bubblor i glaset, och det finns inga tecken på skum runt kanterna. En typisk energidrycksdoft sprider sig i rummet. En positiv överraskning är i alla fall att Xray cola är brun till färgen.

Det tydligaste inslaget i smaken är den där karakteristiska syrligheten från Red bull och andra energidrycker. Vi är inte säkra på om den kommer från någon uppiggande ingrediens, eller om de som tillverkar energidrycker helt enkelt har bestämt sig för att det är så en energidryck ska smaka. Bortsett från energidryckssmaken är Xray cola ganska fyllig, ingen av oss skulle nog säga att den smakade cola i ett blindtest, men vi får i alla fall erkänna att den smakar mer cola än många andra energidrycker.

Xray cola innehåller oväntat lite koffein, 160 mg/liter, eller ungefär hälften så mycket som Red bull. Den innehåller även taurin (som inte verkar ha bevisats ha någon effekt alls i så små doser) och fem vitaminer.

Vi är inte rakt igenom besvikna på Xray cola, den har ändå en antydan till colasmak, men den kan inte mäta sig med någon vanlig cola på den punkten. Vi blev lite förvånade över bristen på kolsyra, men det kanske är vanligt bland energidrycker. Sammanfattningsvis tycker vi att den är en OK energidryck, men en ytterst tvivelaktig cola.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Salingo

3 kommentarer

Salingo

Jag tycker att Xray cola är gott! Den blandning av cola och energidryck! Men en god smak!

Steerforth

Jag tycker att den är ganska god faktiskt. Men den smakar avslagen. Typ Calippo cola. Antar att man är van vid mer kolsyra när man dricker cola.

Spankelars

Riktigt god, smakar som 60% energidryck, 40% cola. Smakar inte som någon annan cola. Som sagt, lite svår att få tag på, kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *