ZeroSlim cola

ZeroSlim cola från japanska DyDo levereras i en av de tråkigaste colaförpackningarna vi någonsin har sett. De övre två tredjedelarna av etiketten är silverfärgad, och den nedre tredjedelen svart. Namnet på colan står med omvända färger vertikalt över alltihop i ett väldigt tråkigt typsnitt. I övrigt är etiketten ganska tom, och det i sig behöver absolut inte vara något problem, tvärt om, men här känns det bara så … billigt. Tillsammans med namnet blir det hundra procent tråkigt. Ovanför colans namn finns en liten text på engelska som upplyser oss om att ZeroSlim cola är den rätta drickan för de som bryr sig om hälsa, stil och god smak. Med tanke på inramningen är det väldigt svårt att ta budskapet på allvar.

ZeroSlim cola är ganska blek till färgen, och inte särskilt hårt kolsyrad, men skummar ganska lite för att vara en sockerfri cola. Den vansinniga Google-översättningen av DyDos beskrivning av colan tyder på att de medvetet har kolsyrat den lite mindre, och det ser vi inga som helst problem med. Tvärt om är det ganska kul när man läser att en cola är på ett visst sätt för att tillverkaren vill det, och inte för att de inte vet bättre eller liknande.

Vi har inte lyckats luska ut vad ZeroSlim cola är sötad med, men den smakar ganska mycket sötningsmedel, och vi kan inte riktigt sätta fingret på vilket eller vilka det skulle kunna vara. Troligtvis aspartam i kombination med något annat, men helt säkra är vi inte. I övrigt har colan en svag och lite annorlunda colasmak, som trots den ganska starka bismaken av sötningsmedel inte känns söt över huvud taget. En svårplacerad och inte helt tokig eftersmak dröjer sig kvar i munnen ganska lång tid, och om det inte var för den starka smaken av sötningsmedel så hade ZeroSlim cola varit en ganska trevlig törstsläckare som man nog hade kunnat dricka ganska mycket av.

Det kanske inte är så dumt att sälja den här typen av cola i en så grå och intetsägande förpackning, för trots att det inte är någon vidare cola, inte ens jämfört med andra sockerfria sorter, så är vi ändå lite positivt överraskade när allt kommer omkring.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Läskautomat utomhus, ShakujiKoen, Tokyo, Japan
Pris:
10,00 kr
Pris/liter:
20,00 kr
Donerad av:
Jack Wangebo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *