0kcal cola

Topvalu 0kcal cola, snacka om att dra ner förväntningarna! Colan i fråga är från Japan, och en ganska ironisk detalj är att den namnet till trots innehåller 2kcal/100 ml. Det finns en liten finstilt text på japanska, som vi gissar säger att saker och ting som innehåller mindre än 5 kcal per 100 ml får marknadsföras som kalorifria. Men ändå, att välja ett namn som på ett så explicit sätt säger att colan inte innehåller några kalorier när den faktiskt gör det … är det verkligen så smart?

När vi häller upp vår 0kcal cola bildas först ett centimetertjockt lager väldigt tätt skum, sedan täcks insidan av glaset med massvis av ganska stora bubblor. 0kcal cola verkar onekligen vara ganska väl kolsyrad. Tyvärr är den i princip luktfri, vilket inte bådar så gott.

Vi lyfter det brusande glaset och tar en första klunk. Ganska snabbt inser vi att det här nog är en av de sämre colasorterna vi har testat, kanske inte lika illa som Tesco value sugar free cola, men definitivt inte bra. Den smakar i princip bara sötningsmedel, och den lilla colanyansen i bakgrunden känns bara om man verkligen tänker efter. Hur mycket vi än vänder och vrider på det finns det inte mycket mer att säga om smaken. Sötningsmedel, that’s it.

Nej, hur kul det än är med cola från exotiska länder som Japan så är inte 0kcal cola något för oss, och kanske inte för någon annan heller. Andra tillverkare har visat oss att sockerfritt inte måste betyda blaha, så här blir det en stor tumme ned.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Japan
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Jack Wangebo

1 kommentar

hgf

What’s up, the whole thing is going sound here and ofcourse every one is sharing
facts, that’s genuinely good, keep up writing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *