Tesco value sugar free cola

Tesco är en kedja av matbutiker i England, och de har minst två serier egna produkter. De billiga som heter Tesco, och de extremt billiga som heter Tesco value. Tesco value sugar free cola är alltså något av det billigaste man kan köpa i colaväg. Vi har tidigare testat två andra colasorter från Tesco, Tesco original cola och Tesco diet cola. De två förhåller sig till varandra som Pepsi och Pepsi light, eller vilka andra colasorter som helst med och utan socker.
Tesco value sugar free cola däremot står lite vid sidan om, och den framställs åtminstone som en spelare från en lägre division. Burkens design är extremt enkel, och det märks tydligt att den är gjord för att se billig ut. Lite som Konsums Blåvitt förr i tiden. Få färger och glest innehåll, i alla fall på framsidan. Baksidan är lika tydlig och full av information som på de andra Tesco-colorna, och det gillar vi.
Tesco value sugar free cola är sötad med aspartam och sackarin (se vår artikel om sötningsmedel), och förmodligen är det aspartamets fel att den här colan skummar så mycket. Naturligtvis har vi inte skakat den eller så, men ändå kommer det upp skum ur öppningen när vi öppnar burken, och ett två till tre cm tjockt skumlager bildas när vi häller upp den. Skummet försvinner ganska fort, men är ändå kvar tillräckligt länge för att vara störande. Utom skummet ser Tesco value sugar free cola ut ungefär som vilken cola som helst, kanske något blekare. Den är ganska bubblig och livlig även efter att skummet har försvunnit, och det är något vi uppskattar.
Doften av aspartam är påtaglig när man höjer glaset för att ta en första klunk. Smaken är … smaken är något av det vattnigaste vi har stött på sen den här sidan startade. Det smakar som riktigt dålig cola utspädd med vatten, och man drar sig för att ta en andra klunk. Naturligtvis måste vi ge den en ärlig chans och dricka ett helt glas, men tanken på det framkallar stark ångest och får svettpärlor att tränga fram i våra pannor.
Nej, det går inte att förneka, den här colan är äcklig i ordets alla bemärkelser. Colan säljs bara i sexpack, och Lisa som köpte den åt oss packade ner en i väskan och kastade resten efter att ha smakat en av dem. Det säger en del. Låt bli den här colan.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Tesco, Brighton, England
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Lisa Persson

2 kommentarer

Jonas Lidén

Bodde ett år på Irland och eftersom jag är en stor fan utav fulcola eller allt annat ful-(lägg till valfri billig kopia)produkt man kan hitta så när jag hittade den här, den absolut billigaste colan jag någonsin har köpt var jag ju tvungen att ha den. Jag drack den bara en gång…fy fan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *