Tesco diet cola

Cool refreshing taste

Tesco diet cola är (så klart) den sockerfria varianten av Tesco original cola. Tesco är en kedja av matbutiker i England, och de har ett helt gäng olika colasorter under sitt eget namn. Tesco diet cola är den dyrare av de sockerfria varianterna, vill man hålla ännu hårdare i pengarna finns Tesco value diet cola. Men det är en annan historia.
Till att börja med kan vi i alla fall konstatera att burken har en ganska medelmåttig framsida, och en precis lika informativ och trevlig baksida som Tesco original cola. Klart godkänt på den punkten alltså. Tesco överaskade positivt med Tesco original cola, och vi hoppas naturligtvis att det samma gäller för Tesco diet cola.
När man häller upp Tesco diet cola bildas ett lagom tjockt lager väldigt bastant och brusande skum, som försvinner precis lagom fort. Sedan är det tyvärr lite väl dött i glaset, några ytterst få och ytterst små bubblor är det enda tecknet på kolsyra. Lite mer livat än så vill vi ha det.
Smaken är över lag ganska lyckad för att vara en billig sockerfri cola. Fin colasmak, men ett par sekunder efter varje klunk kommer en våg av klassisk aspartamsmak. Det är lite lustigt, för vissa klunkar smakar nästan bara cola, medan vissa smakar ganska mycket aspartam. Det är ytterst osannolikt att colan skulle vara dåligt blandad, det har nog snarare att göra med vilken del av tungan colan rinner över. Det är i alla fall vår extremt ovetenskapliga analys av fenomenet.
Tesco diet cola en ganska lättdrucken och törstsläckande cola, man hade lätt kunna dricka ett glas till. Aspartamsmaken tar dock udden av hela upplevelsen, och den blir tyvärr kvar i munnen ett bra tag efter att colan är slut. Det gör Tesco diet cola till en helt OK cola om det inte finns något bättre att få tag på, men den är långt ifrån en fullpoängare.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Tesco, Brighton, England
Pris:
14,50 kr
Pris/liter:
43,94 kr
Donerad av:
Lisa Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *