Tesco original cola

Cool refreshing taste

Tesco är en kedja av lågprisbutiker i Storbritannien. Vissa av deras butiker har öppet måndag morgon till söndag kväll i ett sträck, vilket är mycket trevligt om man strövar runt på natten och plötsligt blir sugen på, säg en cola. Väl inne på Tesco-butiken kan man bland annat hitta kedjans egen cola, Tesco original cola. Den är naturligtvis en del i en stor serie produkter, precis som hos Ica eller Coop här i Sverige. En intressant sak med Tesco cola är att den är sötad med sukralos (sucralose), precis som den nya Coca-cola light. Till skillnad från Coca-cola light innehåller den även socker.
Så, vad ska man vänta sig av den här colasorten? Den verkar ganska påkostad, sötad delvis med sötningsmedel för att hålla kaloriantalet nere. Den har dessutom glad och trevlig information på baksidan av burken.
Med ett klassiskt “ptsch” öppnar vi burken. Man blir ganska glad av skummet som bildas när man häller upp Tesco original cola. Det är lagom mycket och försvinner lagom fort. Fint.
Smaken då? Jodå, den funkar absolut. Den har en lite sträv eftersmak som antingen kan vara bra eller dålig, det är lite svårt att avgöra. I övrigt är den största nackdelen med Tesco original cola att den smakar lite för lite. Eller lite för vanligt kanske. Den blir lite intetsägande, vilket naturligtvis är tråkigt. Själva smaken är det inga större fel på, men man måste känna efter för att komma fram till att det är så. Annars skulle man nog dricka ur hela burken utan att egentligen komma ihåg hur det man just drack smakade.
Man kan också vända på det och säga att det här är en cola man lätt kan dricka mycket av utan att störa sig på den. Dessutom är den sötad med både socker och sötningsmedel, vilket ger en ganska bra kompromiss mellan smak och nyttighet. En ödmjuk cola som den här är definitivt att föredra framför sorter som smakar alldeles för mycket.
Förpackningen är ganska standard på framsidan, men har som sagt väldigt trevlig text på baksidan. Den innehåller egentligen inte mer information än någon annan förpackning, men den tillåts ta plats, är fint uppspaltad med fin layout, och skriven av en duktig copywriter. Utom en tydlig innehållsdeklaration finns ett stycke om att man naturligtvis får lämna tillbaks produkten om den inte möter ens högt ställda krav, och att personalen i butikerna finns där för att hjälpa till. Såna här små detaljer gör ganska stor skillnad för helhetsintrycket.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Duncan Jones

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *