Batman cola light

Vi har testat flera colasorter från finska Olvi tidigare, till exempel Olvi cola och Lordi cola, men ingen av dem har varit några direkta succéer i våra ögon (eller munnar). Batman cola verkar vara väldigt populär, och vi hoppas att det är ett gott tecken när vi nu sätter oss ner för att testa den sockerfria varianten av läderlappsdrickan, Batman cola light.

Etiketten är en häftig tecknad retrovariant av Batman, komplett med den gulsvarta loggan, vi gillar den. De nya filmerna får vara hur coola de vill, men det är TV-serien från 60-talet som har absolut störst plats i våra hjärtan. Flaskan har samma raketform som flera andra Olvi-drycker, tjockast längst ned, och sedan avsmalnande uppåt i ett par steg. En väldigt cool detalj som vi inte la märke till förrän vi studerade flaskan i detalj är att den är tillverkad i nästan helt ogenomskinlig svart plast. Coolt, och väldigt passande för en Batman-produkt.

Vi häller upp ett glas, och ett lite klent skum dröjer sig kvar en stund på ytan, sedan är colan ganska stillsam. Vi ska inte sticka under stolen med att bäst-före-datumet var en smula passerat på vårt exemplar, så bristen på brus skulle kunna bero på detta faktum.

Batman cola light har en svag och tråkig coladoft, vilket inte bådar särskilt gott. Lukten brukar säga en del om smaken. Våra första analyserande klunkar bekräftar att det här är en riktigt klassisk sockerfri fulcola, med stora portioner sötningsmedelssmak. Det finns vissa spår av cola i smaken, men vi behöver inte direkt titta i innehållsförteckningen för att avgöra att det är Aspartam som stör för “sötman”. Aspartam och Acesulfam K är lite som Batman och Robin, Aspartamet gör grovjobbet, och Acesulfam K täcker upp för dess svagheter och kommer med fyndiga utrop. I Batman cola light är något fel med den dynamiska duon. Acesulfam K brukar kunna ta bort det mesta av aspartamets tråkiga bismaker, men här är de pinsamt tydliga, och colan smakar mest surt och äckligt.

Den “riktiga” Batman colan sägs vara riktigt god, vi hoppas vi får chansen att testa den någon gång, för Batman cola light lever varken upp till sitt namn, sitt useende eller några som helst förhoppningar. Tråkigt men sant, hur mycket man än gillar Batman är det bättre att låta den här colan stå kvar på hyllan i butiken.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Övrigt:
Colans bäst-före-datum hade passerats
Donerad av:
Peter Björndahl

1 kommentar

Petter S

Batman cola light är faktiskt riktigt hemskt dålig, men lyckligtvis verkar den ha utgått ur sortimentet. När jag köper billig cola i Finland brukar jag köpa Spring Cola eller Vip Premium Cola (som inte bara är godare utan namnet till trots billigare än Olvi).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *