Buzz cola

Efter att Simpsons gått som serie i sisådär 18 år i USA tyckte man att det var dags att göra en långfilm om den gula familjen. För att marknadsföra filmen samarbetade man med 7-eleven, och dekorerade om ett antal butiker till Kwik-E-mart, som ju närbutiken heter i Simpsons. I samband med det började man också sälja typiska produkter från Simpsons. Krusty-O’s, Radioactive man och rosa munkar bryr vi oss inte så mycket om, men Buzz cola var vi ju bara tvungna att testa.

Buzz cola säljs i aluminiumburkar med samma design som i serien. Det är lite roligt, för tecknade saker är oftast inte särskilt detaljerade, så burken har en väldigt ren design enbart bestående av färgerna rött, gult och svart. Det känns enkelt och trevligt, snyggt tycker vi.
Buzz cola skummar ganska riktigt, men skummet försvinner i lagom takt och är inget hinder när man häller upp den. Efter att skummet har lagt sig är colan lite för stilla för vår smak, men det kunde helt klart ha varit värre.

Vi anade att Buzz cola skulle vara Coca-cola eller Pepsi i Buzz-förpackning, men det visade sig att vi hade fel, och i det här fallet gör det verkligen ingenting. Colan tillverkas av det amerikanska företaget Cott som enbart verkar ägna sig åt att göra läsk åt reklamkampanjer och liknande.

Buzz cola smakar gott, en klassisk colasmak. Den är ganska söt men har en lite trevlig strävhet som balanserar sötman. Vi gissar att den innehåller ganska mycket koffein. Det känns inte alls som någon billighetscola, och den har en lite mer vuxen smak än vi hade väntat oss. Det är alltid trevligt att bli positivt överraskad.

Vi kan inte låta bli att undra om de här tillfälliga produkterna verkligen kommer att vara tillfälliga. Det skulle ju vara rätt fräckt om det alltid gick att köpa Buzz cola. Den är definitivt ett bra köp i alla fall.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Stefan Edquist

11 kommentarer

Stefan

Smakade bra! hoppas oxå på att den fortsätter säljas

Martin Gunnarsson

Frågan är vad folk skulle tycka om all reklam för produkterna i Simpsons om de gick att köpa på riktigt.

Jack

det borde ju gå att beställa nånstanns!!! Dom skullle ju käna miljoner på att fortsätta sälja den….. Om nån hittar en sida så länka gärna!

NoggerBlack

eftersom det bara var en kortids kampanj som 7 eleven sålda denna gissar jag på att den inte finns längre :( vilket är riktigt synd

Martin Gunnarsson

Den var nog väldigt tillfällig, ja. Jag håller med om att det är synd, det här var en riktigt god cola, och hur coolt är det inte med Buzz cola på riktigt?! :-)

NoggerBlack

För mig som är ett jätte fan av the simpsons så är det riktigt coolt!, hoppas att den kommer tillbaks nån gång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *