Cola turka

Jag hörde först talas om Cola turka genom en jobbarkompis. Han hade sett en match mellan Malmö FF och något turkiskt lag som hade Cola turka-loggan på sina tröjor. Sedan visade en kompis mig deras websida, och den har en helt fantastiskt bra reklamlåt med tillhörande grafik som intro. Hoppas att de aldrig ändrar den!

Så en dag kom en kompis kompis och hälsade på. Hon hade varit och rest runt i Europa, och bland annat bott i Turkiet ett tag. Hon hade fått reda på att jag letade efter cola, och tagit med sig bland annat Cola turka. Fräckt!

Cola turka smakar mycket likt Coca-cola, vilket naturligtvis inte är någon nackdel. Något sötare kanske, fast på ett annat sätt. Den har en lite vattnig eftersmak också, eller så inbillar man sig bara det för att Coca-cola har någon liten eftersmak som brukar fylla ut det utrymmet.
Om den inte blir för söt i längden känns det som det här är en cola man skulle kunna dricka mycket av utan att tröttna. En väldigt proffsig smak helt enkelt, inga halvmesyrer här inte. Cola turka spelar lätt i samma liga som de stora tillverkarna, och jag kan tänka mig att den har en relativt stor marknadsandel i Turkiet.

En annan positiv sak med Cola turka är skummet. Skummet är precis lagom fluffigt och uppstår i precis lagom mängd. Rejält, men ändå inte i vägen, det är verkligen fint. I övrigt ser den ut som bra cola ska, inget att klaga på där inte.

Förpackningen är enkel men snygg. Inte lika snirklig som Coca-cola, eller så plottrig som Pepsi, utan snygg i sin enkelhet. Det här gillar vi.
Om du råkar åka till Turkiet, testa en Cola turka. Du kommer inte att bli besviken!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Sok, Istanbul, Turkiet
Pris:
4,28 kr
Pris/liter:
12,97 kr
Donerad av:
Bonnie Chan

24 kommentarer

D71

Chevy Chase gjorde några ganska roliga reklamfilmer för Cola turka för några år sedan. Bör gå att hitta därute någonstans.

Aron

Jag köpte en burk på en tobaksaffär i Vårberg, Stockholm för en femma. Håller dock inte alls med om det höga betyget.

Martin Gunnarsson

Intressant att de finns i Sverige, men vad var det du inte gillade med den?

Carl Jakobsson

Jag handlade Cola turka på ÖZENS ALLFRUKT i Malmö, som ligger intill AG:s och ÖB. Roligare att titta på än att dricka.

Mustafa

Cola turka är jätte småklig godt…Heja Cola turka…

EkaZZ

Den fanns att köpa på abdos i malmö förut och diverse arab affärer, men tyvär är de nog slut med de nu för de är olagligt att sälja utländskläsk ju

Martin Gunnarsson

Nja, det är inte olagligt att sälja direktimporterad läsk, men importören måste registrera förpackningarna i ett återvinningssystem. Det innebär lite extra jobb, vilket gör att det inte är lika lönsamt att sälja utländsk läsk längre.

Erik

Ojojo detta måste vara en av dom godaste Colan som jag druckit! Rekommenderas varmt till alla! Hitta den av en slump i hos Nuri Abi när vi var på fest där!

Philippe

Min bror har precis varit i Turkiet och med sig hem hade han en burk Cola turka till mig :) Tycker den smakar ganska likt Coca-cola men denna är något godare!

Frille

Blev riktigt överraskad när jag först drack denna “fulcola”
den är riktigt god, godast är den faktiskt på glasflaska plus att den är mycket snyggare :P

Magnus

Hej Fulcola !!

Jag var idag och handlade på Matöppet/Özen Supermarket på Lindängen i Malmö och köpte en hel del kul fuldricka, bla Cola turka, fast i 20 cl glasflaska. Den kostade 5 kronor. Den finns säkert även i andra affärer också.

Tomas

Nya pulsen i Flemingsberg har denna på 1,5 liters flaska.

Göran

Precis som Magnus så hittade jag den på glasflaska. Fick betala 6,90 på Moussas Orient Livs, Korporalsgatan 3 i Göteborg. Där fanns även Big Shock Cola mm

Göran

Köpte en 200 ml glasflaska i en närbutik på Godvädersgatan i Göteborg. Annan betydligt snyggare logga. Smaken var helt okej och det var lagom mängd dryck i flaskan.

Göran

Köpte en 200 ml glasflaska i en närbutik på Godvädersgatan i Göteborg. Annan betydligt snyggare logga. Smaken var helt okej och det var lagom mängd dryck i flaskan.

Lennart F

Hittade Cola turka på Wiezel Matcenter, Wiezelgrensplatsen 24, Göteborg (Hisingen) idag 17/6 2019. 200 ml glasflaskor. Priset var endast 5:90 styck. Loggan på flaskan var annorlunda / proffsigare ån på bilden som visas här. Efter några timmar i kylen dracks den upp. Inte dumt alls. Smaken var inte långt ifrån Coca Cola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *