Coop cola z

Vi tror att det började med Coca-cola zero. En ny colablandning utan socker med en så tröttsamt förutsägbart grabbig reklam att någon sorts stämning inte hade varit helt fel ute. (Jo, vi vet att tanken var att rikta sig till just yngre män, men kom igen. Redaktionen är och var exakt i målgruppen och ändå blev vi så irriterade att vi var nära att bojkotta Coca-cola zero av ren princip.)

Men men, vi fick ju i alla fall en ny variation på ämnet sockerfri cola och sedan dess har det rullat på. Numera verkar de flesta tillverkare vilja ha en sockerfri cola med design i svart och undertiteln zero bredvid sin sockerfria cola med design i silver och undertiteln light. Coop självklart velat vara med i leken och faktiskt dessutom höjt ribban ett aldrig så litet snäpp genom att kalla sitt bidrag Coop cola z.

Coop har helt klart ryckt upp sig när det gäller förpackningsdesign sedan vi sist provade någon av deras color. Etiketten är energiskt sjuttiotaligt bubblig och sticker ut från mängden på ett snyggt sätt. Om inte Coops logga återfanns i etikettens kant vet vi inte vad vi hade gissat på, och det är ett gott betyg.

Coop cola z skummar som man väntar sig av sockerfri cola – tjockt, tätt och piggt. När vi hällt upp är glaset fullt av stora bubblor och ser riktigt inbjudande ut. Doften är ganska citrusrik, men det som når näsan i störst mängd när vi doftar är faktiskt skvätt från kolsyrabubblorna. Piggt var det här!

Vi tar en rejäl klunk och … Intrycket är löddrigt på det där aspartamiga (sötningsmedlen är de vanliga aspartam och acesulfam k, även om de i innehållsförteckningen gömmer sig bakom sina e-nummer 951 och 950) sättet, lagom sött, ganska vattnigt och inte så väldigt mycket mer. Det känns som att man inte riktigt lagt samma möda på receptet som man gjorde på flaskan vilket naturligtvis är väldigt tråkigt. Den klassika undran om vi skulle inse att det var cola i ett helt blint test dyker upp i huvudet. Efter några sekunders funderande kommer vi fram till att vi nog ändå skulle det, för de flesta andra läskedrycker har en mycket tydligare smak än såhär. Det mest positiva vi kan komma på att säga är att Coop cola z har en bra balans mellan kolsyra och sötma och är ganska frisk och lättdrucken. Lite som att berömma en restaurang för att man aldrig blir sjuk av maten. De mindre tålmodiga delarna av panelen har tappat intresset och börjat titta efter småfåglar redan innan det första glaset är helt urdrucket.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop nära Doktor Bex, Göteborg
Pris:
12,50 kr
Pris/liter:
8,33 kr

2 kommentarer

Göran Olsson

CocaCola zero togs fram för att unga killar föredrog Pepsi max framför CocaCola light(, enligt en kontakt som jag hade på CocaCola Sverige förr i tiden).

Lollo

Den är godare äb vad jag trodde. Nästan i klass med Coca Zero

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *