Coop x-tra cola

Coop x-tra cola har inga direkta förväntningar på sig. Flaskan och etiketten känns hundra procent stormarknad, mammor skjutandes vagnar modell större fyllda med barn och en veckas förnödenheter. Någonstans på toppen en flaska Coop x-tra cola till fredagsmiddagen.

Som tur är känns det genast roligare när man öppnar flaskan och häller upp. Skummet är trevligt med stora bubblor men utan större ihärdighet. Det är inga problem att hålla det under kontroll medan man häller upp, och kort efter upphällningen är det borta. Sedan dröjer sig många fina bubblor modell större kvar längs glasets kant och det bubblar lite lagom på ytan. Intrycket artar sig, helt enkelt.

Första sniffningen ger kolsyra på näsan men inte så mycket i doftväg, det är svårt att säga vad man skulle gissa om man inte visste och såg att det var cola.

Sedan är det dags att smaka. Först kommer en lätt colasmak som man naturligtvis väntar sig en fortsättning på, men så blir det inte. Istället kommer en inställsam och rundad men odefinierad smak som drar lite åt billig päronglass eller kanske vanilj. Sötman passar bra, det är varken för sött eller för blaskigt och man påbörjar gärna sitt andra glas i försök att få bättre grepp om smaken. För märklig är den. Coop x-tra cola smakar gott på ett ganska diskret sätt, men det känns inte sådär jättemycket som cola. Å andra sidan kan jag inte komma på någon annan läsk den smakar mer som heller. Låter man colan bli lite varmare kommer colasmaken fram lite mer, men det är fortfarande en väldigt diskret antydan för att finnas i en läsk som kallar sig cola.

I slutändan och som cola betraktad stämmer Coop x-tra cola ganska bra in på förväntningarna etiketten gav. Det här känns som en läsk man lagt lite tid på att få barnvänlig och lättdrucken, men inte bekymrat sig om att försöka göra till en riktig cola. En oförarglig fulcola känns som en bra sammanfattning. Eller: mer Coop än extra och cola.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop Konsum, Lund
Pris:
7,90 kr
Pris/liter:
5,27 kr

32 kommentarer

Pettman

den innehåller koffein enligt innehållsförteckningen

HEMI-MANNE

den här colan smakar totalt bajs! har hinkat i mig hinkvis av den här skiten och jag är trött på den, det ända bra med den är att den är billig!smakar inte cola för 5 öre!

Robert

För mig finns det två äkta cola: Coca cola och Igloo (glassen). Alla cola utom de med fruktig smak brukar falla under någon av de två varianterna. Av nyfikenhet och ekonomisk nyfikenhet köpte jag en x-tra och en signum som experiment. x-tra lägger sig mitt emellan smakerna och var förvånansvärt bra som cola till chipsen på tv-kvällen, då man bälgar i sig utan att finsmaka. Signum var i mitt test inte värd dubbla priset utan var jämlik, kanske lite mer cola och kolsyra.

Anonym

Den här är riktigt god. Den har en lätt mustsmak. Jag tycker att den är riktigt god!

Fredrik

Tycker att den är klart prisvärd. Duger bra som surrogat när börsen är lätt…

Anonym

Kan ju avsölja att det är Hellefors Bryggeri som gör den här coolan. NI har deras egna cola här på sidan också ;P

Martin Gunnarsson

Mycket intressant. Dom har visserligen fått samma smakbetyg, men Hellefors har fått lite högre för utseende (3,5) och förpackning (3,5).

cola mannen

den här colan är den godaste jag nånsin druckit, jag dricker en sån om dan minst..och jag känner ingen smak av päron..borde man det?

Anonym

Colamannen nå konstigt med smaklökarna för jag måstesäga att denna är en av de värsta jag druckigt!

Martin

Tycker den smakar helt ok. Väldigt billig också men jag har inte sett den på konsum på ett par veckor, har den slutat tillverkats?

pv2b

Inget vidare. Den är inte direkt äcklig, till skillnad från sin lightkusin. (Akta er för den, där har ni äkta fulcola.) Den här är hur som helst rätt så intetsägande. Den går ner, men inte mycket mer än så. Inget som lockar att köpa en flaska till.

Ska man nödvändigtvis hinka i sig sockerlösning finns det betydligt mer välsmakande alternativ.

Matti

Alldeles för mycket cola-essens.
Funkar om den är extremt välkyld och det är jävligt varmt.

BADBOIBT

Den här colan tycker jag förtjänar en bättre plats på sämsta cola-listan. Som en trogen sockertorsk under många år har jag också haft begäret att finna den absolut bästa colan, men det var lättare att hitta den sämsta. Coop x-tra cola smaken beskriver jag som något helt kemiskt, i mitt huvud samma smak som används för att få silikonbaserad målarfärg att frätas bort. Enligt min far smakar den exakt som Vermot, ett väldigt billigt vin med skruvkork som var alkisarnas trognaste vän i slutet på 70-talet.

Rolf

Förstår mig inte på folk! COOPs cola har fått väldigt bra betyg. X-tra cola är i stort identisk. Innehåller exakt samma grejer. Bara lite olika mängd. Smakskillnaden blir inte så betydande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *