Vanilla coke

Vanilla coke introducerades i Sverige för ett par år sedan, men har nu försvunnit i princip helt. För att hitta den var jag tvungen att leta längst bak på svåråtkomliga hyllor i den lokala Ica-butiken.
Den här colasorten är definitivt en av de sliskigare jag har stött på, och måga tycker den är allt för sliskig. Personligen tycker jag att den är helt OK, vaniljsmaken väger på något märkligt sätt upp sliskigheten, trots att det borde vara den som gör att colan blir sliskig från första början. Det är svårt att förklara, men vaniljslisk är inte alls lika farligt som sockerslisk.
Man måste komma ihåg att olika colasorter passar vid olika tillfällen. Jag skulle t.ex. inte dricka Vanilla coke till mat eller salta snacks. Däremot passar den utmärkt när man är sugen på något sött. Den känns lite mer som en efterrätt och lite mindre som en läsk, på grund av vaniljsmaken. Ett glas cola kanske man dricker till en godisbit om man är en gottegris, men ett glas Vanilla coke klarar sig på egen hand.
Jag tycker det är synd att Vanilla coke har försvunnit från butikshyllorna, även om jag inte köpte den speciellt ofta när den fanns.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Ica nära
Pris:
17,50 kr
Pris/liter:
11,67 kr

315 kommentarer

KEk

Linköping på icamaxi stormarknad, ICA berga och samtliga coop butiker i stan finns säkert på fler ställen.

Anton/Zawaq

Frågade efter Vanilla coke på min ICA Maxi då det varit tomt i Vanilla coke-hyllan de senaste månaden(a).

Han sa att ICA slutat ta in Vanilla coke men att de skulle komma tillbaka fast som svensktillverkad.

Jag hoppas att det stämmer.

Cole

OMFG om det stämmer. Vore ju underbart.
Vilket Maxi var det?

Anton/Zawaq

Maxi Angered (Göteborg).
Han jag snackade verkade ha koll, så jag hoppas verkligen att det stämmer.

(svrt) aka Anonym

Coca-cola Sverige provkör just nu Vanilla coke igen. Det har inte producerats någon Vanilla coke på bra många år i Sverige. Jag vet ännu inte om det är det gamla svenska receptet som används eller om det är det amerikanska som följs den här gången.

Förra gången Vanilla coke producerades här så användes det sötaste receptet (mest vaniljsmak) medan exempelvis det amerikanska receptet har en lägre sötningsgrad. Att Sverige fick det sötaste receptet var en klar missbedömning då vi i regel inte är vana vid dessa smaker.

Den här gången planeras det inte för några 150cl PET-flaskor utan fokus ligger på mindre förpackningar – burkar och ev 50 cl flaskor. Vilket nog är en vettig väg att gå för den här produkten.

Då livsmedels-och bryggeribranchen har lanseringsfönster att ta i beaktande så får vi tyvärr vänta på den svenska vaniljcolan till runt v.12-14 nästa år.

Men nu vet ni vart ni läste det först :)

Tobias

Hittade precis svenska Vanilla coke burkar på ICA Frölunda torg i Göteborg. Ska bli intressant att testa!!!

Anonym

Ja, den ska ha börjat rullat ut i mindre skalor i icas produktfönster, lite innan den planen som jag skrev om i oktober förra året!

Nicklas

Köpte 4st 33cl burkar på ett hemköp i göteborgs området.
Dom har tidigare haft den importerade vanillan men nu är den svenska här. de 4st jag köpte var de sista så det verkar sälja ok.

Mikael

Coca-cola vanilla importerad från staterna via Gray’s American Store finns att köpa på Ica Kvantum i Upplands Väsby för uppemot 14:- burken (355 ml).
Den säljs även i paket på 12 burkar. Jag klagar inte då det är min, och brorsans, favoritläsk.

Johan

Efter lite påtryckningar finns nu svensktillverkad Coca-cola vanilla på Willys Svalan i Falun!

Mårten

Hur smakar den svenska vaniljcolan då? Är det samma recept som förut eller är den god den här gången?

Mårten

Har nu äntligen kommit över ett exemplar av den svensktillverkade och kan nöjt konstatera att den är betydligt godare den här gången. Smaken ligger mycket närmare den amerikanska varianten. Måste nästan göra ett simultantest tror jag.

Vanilla Cola Kingen

Amerikanska Vanilla coke smakar bra mycket mer vanilj än den svenska ny varianten, Den första svenska Vanilla coke var bra mycket godare, smakade mer som den amerikanska varianten! THAT’S THAT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *