Coop x-tra cola

Coop x-tra cola har inga direkta förväntningar på sig. Flaskan och etiketten känns hundra procent stormarknad, mammor skjutandes vagnar modell större fyllda med barn och en veckas förnödenheter. Någonstans på toppen en flaska Coop x-tra cola till fredagsmiddagen.

Som tur är känns det genast roligare när man öppnar flaskan och häller upp. Skummet är trevligt med stora bubblor men utan större ihärdighet. Det är inga problem att hålla det under kontroll medan man häller upp, och kort efter upphällningen är det borta. Sedan dröjer sig många fina bubblor modell större kvar längs glasets kant och det bubblar lite lagom på ytan. Intrycket artar sig, helt enkelt.

Första sniffningen ger kolsyra på näsan men inte så mycket i doftväg, det är svårt att säga vad man skulle gissa om man inte visste och såg att det var cola.

Sedan är det dags att smaka. Först kommer en lätt colasmak som man naturligtvis väntar sig en fortsättning på, men så blir det inte. Istället kommer en inställsam och rundad men odefinierad smak som drar lite åt billig päronglass eller kanske vanilj. Sötman passar bra, det är varken för sött eller för blaskigt och man påbörjar gärna sitt andra glas i försök att få bättre grepp om smaken. För märklig är den. Coop x-tra cola smakar gott på ett ganska diskret sätt, men det känns inte sådär jättemycket som cola. Å andra sidan kan jag inte komma på någon annan läsk den smakar mer som heller. Låter man colan bli lite varmare kommer colasmaken fram lite mer, men det är fortfarande en väldigt diskret antydan för att finnas i en läsk som kallar sig cola.

I slutändan och som cola betraktad stämmer Coop x-tra cola ganska bra in på förväntningarna etiketten gav. Det här känns som en läsk man lagt lite tid på att få barnvänlig och lättdrucken, men inte bekymrat sig om att försöka göra till en riktig cola. En oförarglig fulcola känns som en bra sammanfattning. Eller: mer Coop än extra och cola.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop Konsum, Lund
Pris:
7,90 kr
Pris/liter:
5,27 kr

32 kommentarer

Fell

Måste säga att det här är för mig en riktig “Sleeper”. Fantastiskt lättdrucken, speciell smak utan att smaka “billigt”, som tex de odrickbara Premier och Eldorado. Förstår vad recenscenten menade med att den inte är jättelik originalet, men definitivt nåt jag kan köpa för att den är god och inte för att man är snål

Anonym

Coop X-tra-colan ska man kanske se som en helt egen typ av cola-dryck, och inte se som en kopia av tex Coca Cola som ju säkert är gjort enligt ett annat recept. Personligen tycker jag att X-tra-colan är god i sig och klart godkänd som både måltidsdryck och törstsläckare.

Köttefar

fan vilket skit går går ju inte att dricka smakar ju värre än billigt skurmedel utan undertoner av körsbär

Jessica

Jag har en fråga!
Denna vore jag mycket taksam om ni svara på vilket jag tycker denna frågan är värd den tiden det tar!
Hur mycket vatten gör ni åt för att framkalla en liter cola?
Har hör lite om coca cola och deras förbrukning av det vilket gör mig arg och gör att jag inte kommer dricka deras cola mer!
Därför är jag nyfiken på eran för älskar cola och vore synd att sluta dricka pga att tillvärkarna bara tänker på sig själva och pengar!
Vore otroligt tacksam om ni svar på detta och är ÄRLIGA i svaret och inte ljuger för att få mer sålt!

Johan

Den är bara så jädrans sämst. Jag får PTSD varje gång jag tänker på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *