Cricket diet cola

Den här colaprovningen get fina flashbacks till Fulcolas barndom och vår första laddning cola från USA. Precis som då sätter vi oss nu och testar en cola som mycket väl kan vara det första och sista exemplaret i Sverige för en lång tid framöver. Det är en trevlig känsla.

Cricket diet cola är den sockerfria varianten av Cricket cola (som vi tyvärr inte har fått tag på), och tillverkas bland annat av grönt te. Vi testade nyligen den ganska lyckade Coca-cola light plus green tea, men vi har också dåliga erfarenheter av te-cola, och då tänker jag främst på Steaz cola. Cricket diet cola innehåller även extrakt av kolanöt och vanilj, och är sötad med sukralos.

Cricket det cola är ganska mörkbrun till färgen, och en kort stund efter att man har hällt upp det första glaset bubblar och fräser den mer än någon annan cola vi har testat. Det går dock över ganska fort, och sedan håller den sig på en bubbelnivå lite under genomsnittet. Man känner tydligt att colan innehåller te när man luktar på den, men inte på något överdrivet eller konstlat sätt.

Tyvärr är inte tesmaken lika subtil som doften. Den kör glatt över alla andra smaknyanser och dominerar fullständigt. Man får samma känsla i munnen som när man har tagit sig halvvägs igenom en stor kopp lite för starkt te, och börjar känna att man kanske skulle ha tagit ett glas vatten istället. Det enda man möjligen kan känna i colaväg är att smaken är avrundad på ett trevligt sätt, sedan kommer den välbekanta eftersmaken av sukralos och drar ned ridån för gott.

Nej, det här var ingen höjdare, för mycket te och för lite cola. Vi hade hoppats på en mjuk smak av colanöt och vanilj, med bara en hint av grönt te, men vi får gå hem tomhänta.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 36cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *