Coca-cola light plus green tea

Light and refreshing taste

Grönt te, en helt klart oväntad colasmak, men Coca-cola light plus green tea innehåller inte bara grönt te för smakens skull. Precis som sin kusin Coca-cola light plus vitamins är den tänkt att tillföra något nyttigt till kroppen, och grönt te innehåller en massa antioxidanter som kan minska risken för vissa typer av cancer. Grönt te tros dessutom förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och kan underlätta viktnedgång. Helt klart en trevlig grej att få i sig känns det som.

Båda smakerna i Coca-cola light plus-serien säljs i en ny aluminiumburk. Den har ungefär samma proportioner mellan höjd och diameter som den klassiska energidrycksburken, men rymmer 33 cl istället för 25. Designen baseras på nya Coca-cola light, men med lite gröna kullar och ett teblad.

Det här är nog den mest udda colan vi har smakat sen Maku kevyt salmiakki-kola, så det ligger en viss spänning i luften när vi öppnar burkarna. Colan luktar lite märkligt, men det kanske inte är så konstigt egentligen. Den skummar oväntat lite när vi häller upp den med tanke på hur mycket Coca-cola light plus vitamins skummade. Så kommer vi till det alla har väntat på, provsmakningen. Det krävs några klunkar med efterföljande smackande innan man har bildat sig någon uppfattning om smaken, men helt klart är i alla fall att det smakar te. Vanlig Coca-cola light har ju inte en sådär jättestark colasmak, men här är den definitivt mindre. Den får helt enkelt dela scen med tesmaken. En väldigt stor fördel med just te verkar vara att smaken kommer mest efter att colasmaken har lagt sig, mer som en eftersmak alltså. Alla som har druckit något sötat med aspartam vet ju vad som brukar komma där annars – den klassiska aspartamsmaken. Nu maskeras den väldigt väl av tesmaken, båda är lite lätt beska, så det smakar nästan inte aspartam alls. Tummen upp för det!

Vi gillar Coca-cola light plus green tea. Det är en lyckad sockerfri läsk med en annorlunda och intressant smak. Den passar nog inte så bra till mat, utan trivs bäst på egen hand eller som ett alternativ till iste på något fik. Gladast är vi ändå för att Coca-cola har hittat på en så oväntad smak, istället för att gå på ett säkert kort och ta någon fruktsmak.

Coca-cola light plus green tea börjar dyka upp i butikerna i augusti.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Coca-cola

19 kommentarer

miffo

var i tyskland för ett par dagar sen och såg den här, dock köpte jag den aldrig vilket jag ångrar

alex

jag befinner mig just nu i frankrike, coca cola light plus-sorterna säljs på 1,25liters flaskor här. den här med green tea var det första jag köpte när jag gick in i en livsmedlesbutik för några dagar sen. personligen tyckte jag att den var ganska äcklig, den där eftersmaken av grönt te var inget för mig.

Marcus Alm

sitter med en framför mig nu, den är god till första klungken sen blir den bara uttråkande, de värkar inte vara nån inport cola för de står på svenska och är svensk pant pån, men den finns inte nån stans på Coca-cola.se och den är rätt så sällsynt jag fattar inte ett skit kan nån förklara för mig en cola av Coca-cola som görs i sverige men svensk pant som är sällsynt förklara de för mig?

Anton Z

Marcus Alm, den är ny på den svenska marknaden och har därför inte kommit till alla butiker. Får gå till Min lokala ICA eller Bilhällsbutik imorgon och kolla om de har fått in den. :)

NIGGUH!

vidrig! hittade den i leksand på hemköp för några dar sen

Robert

Smakade denna för runt 4 veckor sen. Fick 2 st burkar när Coca cola var på jobbet och lämnade leverans. Grönt te och vitamins. Båda var verkligen inte goda.

Pontus

Själv tycker jag att denna är helt fruktansvärt god. Perfekt nedkyld så passar den ypperligt vid en hård dag framför datorn!

sebastian nielsen

Fy sjutton vad tråkig. Smakade precis som vanlig cola light. Ingen tesmak över huvud taget. Jag som hade längtat efter en riktigt god blandning mellan cola och grönt te.

KJG

Smakar lite för lite tycker jag också..och nu verkar den gå så dåligt på Shell /7-11 här i Stockholm så den är på väg ut ur sortimentet. Synd…jag tror de skulle gjort den med riktigt socker och mer grönt te.

Salingo

Jag tycker den smakar helt ok! denna dryck fick börja dricka grön te

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *