Coca-cola light plus vitamins

Light and refreshing taste

Coca-cola light plus vitamins är som namnet antyder en vitaminberikad Coca-cola light. Den dök först upp i USA som Diet Coke Plus, men vitamincolan skiljer sig lite från land till land. I Belgien innehåller den C-vitamin, medan vi i Sverige får ett tillskott av vitamin B12. Vitamin B12 är en väldigt viktig vitamin, som bland annat ser till att hjärnan och nervsystemet fungerar som de ska. Fina grejer med andra ord. En burk (svensk) Coca-cola light plus vitamins innehåller ungefär 0,5µg (mikrogram) vitamin B12 (0,15 µg/100 ml), vilket är 50% av rekommenderat dagligt intag för vuxna.

Att ha vitaminer i läsk kan kännas lite som att göra snacks av fullkornsmjöl (ja, det finns), men dricker man ändå Coca-cola light gör det ju inget om man dessutom får i sig lite nyttigheter. I samma serie finns även Coca-cola light plus green tea med naturliga antioxidanter.

Båda smakerna i Coca-cola light plus-serien säljs i en ny aluminiumburk. Den har ungefär samma proportioner mellan höjd och diameter som den klassiska energidrycksburken, men rymmer 33 cl istället för 25. (Red Bull säljs också i en lite större burk nu för tiden, men den innehåller 355 ml istället, vi vet inte om det är samma burk med olika mycket innehåll, eller om Red Bull-burken faktiskt är större. Designen baseras på nya Coca-cola light, men med lite bumliga gula kullar och en sol. Över lag en väldigt snygg burk, men det kanske till viss del är för att formen känns ny och spännande. Colan skummar på klassiskt aspartam-maner, så det tar ett tag att hälla upp den.

Smaken skiljer sig faktiskt en smula från vanlig Coca-cola light. Det finns en liten bismak som vi inte är vana vid. Det kan visserligen vara någon sorts undermedvetet spratt, men det gör ju egentligen ingen skillnad. De flesta skulle nog inte känna någon större smakskillnad på Coca-cola light med och utan vitaminer, och det i sig är ju ett klart godkänt betyg eftersom Coca-cola light är en trevlig sockerfri cola. De nya burkarna ser ut att rymma ganska lite, så när det första glaset är slut blir vi lite förvånade när det finns mer än ett helt glas till kvar i burkarna. Det är alltid trevligt att bli positivt överraskad.

Coca-cola light plus vitamins börjar dyka upp i butikerna i augusti.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Coca-cola

10 kommentarer

Mattias

Enligt Coca Cola lanseras den tillsammans med Green Tea nästa vecka (v.27)

Martin Gunnarsson

De sa till oss att de hade ett antal “produktfönster” när de kunde få ut nya produkter i butikerna, och att nästa sånt var i augusti, men de kanske hade fel.

Mattias

Det är iofs sant. Den kommer inte komma in på ICA förrän v.32 men vad jag hörde så kommer andra att ta in den med en gång. Kanske inte Coop och Axfood men Pressbyrån och 7Eleven. Coca Cola lanserar den då iaf men det blir kanske inte på hela marknaden.

Schupp

Jag fick nyss tag på en burk på City Gross, ska bara vänta tills den blir kall så ska jag smaka!

Tobias Boström

355 ml (12 fl oz) är standard storleken på aluminium burkar i USA.

mikael

Har sett den på Coop sedan några veckor tillbaka, har inte vågat mig på att testa den än (är inget fan av lightdrycker över huvud taget), men det måste väl göras snart. Är man manisk testare av alla udda cola-sorter man hittar så är det ju ett måste.

mikael

Köpte en burk idag, och måste väl säga att det var en helt ok cola. Jag har aldrig varit något fan av lightläsk, men det här var väl den godaste jag druckit hittills, till skillnad från de flesta andra lightläskerna var inte aspartamsmaken särskilt dominerande. Det smakade inte Cola över huvud taget, det var en ganska underlig bismak som jag antar har med vitamintillsatserna att göra, men den var fullt drickbar och något jag kan tänka mig att köpa fler gånger om det är det enda som finns tillgängligt eller säljs extra billigt i butiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *