Diet Coke Plus

Diet Coke with vitamins & minerals

Coca-cola har under de senaste åren börjat producera ett antal sockerfria colasorter med olika former av nyttiga tillsatser, och Diet Coke Plus är en av dem. Den ska inte förväxlas med Coca-cola light plus vitamins som dök upp på våra butikshyllor hösten 2008. Även Coca-cola light plus vitamins skiljer sig från land till land, så det är egentligen bara grundkonceptet som är det samma för alla produkterna.

Etiketten är en ganska oväntad variant av den vanliga Diet Coke-designen. Det mesta röda är ersatt av ljusblått, vilket för tankarna till något med mintsmak. Ordet “plus” i en liten regnbågstoning tar designen från tråkig till snygg, bra jobbat.

Diet Coke Plus luktar ganska starkt av vitaminbrustabletter, men det finns inga spår av något liknande i smaken. Colan smakar ganska sött och runt för en sockerfri cola, en ganska oväntad och hyfsat god smak. Det finns en inte helt oväntad bismak av aspartam med i bilden, och den drar så klart ned helhetsintrycket en del.

Vanligt produkter med olika hälsotillsatser är ju väldigt heta just nu, och vi tycker att de är spännande att det har börjat sprida sig även till colavärlden. Tyvärr känns inte Diet Coke Plus som någon vidare flaggskeppsprodukt inom området. Smaken kan bäst beskrivas som konstig, och vi frågar oss om det är ett medvetet val för att colan ska kännas annorlunda, eller helt enkelt en oundviklig bieffekt av de tillsatta vitaminerna.

Det bestående intrycket av Diet Coke Plus är att den inte gör särskilt mycket intryck. Det är sällan svårt att beskriva colasorterna vi testar, men vissa sorter rycker man mest på axlarna åt. Diet Coke Plus är en av dem, trots att den borde vara en intressant produkt lämnar den oss tomma inombords (men något vitaminberikade).

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 59cl
Inköpsställe:
Walgreens, San Francisco, USA
Pris:
13,80 kr
Pris/liter:
23,39 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *