Cuba cola

Cuba cola har hängt med sedan 1953 och är Sveriges äldsta colasort (den lanserades tre månader innan Coca-cola kom till Sverige). Den smakar lite sötare än många andra colasorter och har en starkare colasmak. Detta gör colan godare för stunden, men den känns å andra sidan inte lika uppfriskande. Den börjar även kännas sliskig snabbare än andra colasorter. Man bör avnjuta Cuba cola ett glas i taget för att det är gott, istället för i stora mängder när man är törstig.
Etiketten är en solklar klassiker, och även om den kan ha justerats genom åren så känns det som om den alltid har sett likadan ut. Varför ändra ett vinnande koncept?

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1l
Inköpsställe:
Ica nära
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
9,90 kr

126 kommentarer

Mats

Det är sällan jag dricker Cuba-Cola. Det har inget med politik att göra utan enbart att den inte är så vanligt förekommande. Nu på senare tid har jag stött på den vid ett par tillfällen och upplevt den som ett härligt ombyte till den Pepsi max som jag vanligtvis missbrukar i kopiösa mängder. Jag är så van vid Pepsi max så att en Cuba med riktigt socker känns otroligt fräsch. /Mats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *