Cuba cola

Cuba cola har hängt med sedan 1953 och är Sveriges äldsta colasort (den lanserades tre månader innan Coca-cola kom till Sverige). Den smakar lite sötare än många andra colasorter och har en starkare colasmak. Detta gör colan godare för stunden, men den känns å andra sidan inte lika uppfriskande. Den börjar även kännas sliskig snabbare än andra colasorter. Man bör avnjuta Cuba cola ett glas i taget för att det är gott, istället för i stora mängder när man är törstig.
Etiketten är en solklar klassiker, och även om den kan ha justerats genom åren så känns det som om den alltid har sett likadan ut. Varför ändra ett vinnande koncept?

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1l
Inköpsställe:
Ica nära
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
9,90 kr

131 kommentarer

Mats

Det är sällan jag dricker Cuba-Cola. Det har inget med politik att göra utan enbart att den inte är så vanligt förekommande. Nu på senare tid har jag stött på den vid ett par tillfällen och upplevt den som ett härligt ombyte till den Pepsi max som jag vanligtvis missbrukar i kopiösa mängder. Jag är så van vid Pepsi max så att en Cuba med riktigt socker känns otroligt fräsch. /Mats

Måns Elowsson

Cuba-Cola är nog som jag flitigt kan hälla i mig. Otroligt god ifall den är lite kall. Cuba cola ska vara i glas flaska annars är den inte god. Det är otroligt stor skillnad på Glas flaska och pet. Sen föredrar jag ifall glaset är färgat då blir smaken ännu bättre då det är inte helt lätt att hitta. Jag tycker att Cuba Colan har en väldigt fin karamellsmak. Den är väldigt bra i sötheten inte för söt och inte för sur som det kan bli. Förpackningen har ett väldigt gött stuk som tar en tillbaka i tiden. Doften även den är fantastisk den är lagom kolsyrad inte för mycket kolsyra men den är inte heller för klent kolsyrad. Allmänt god cola, dock tråkigt att den inte är jättelätt att få tag på, speciellt färgat glas. /Måns

Michael

Jag saknar den gamla hederliga flaskdesignen från Krönlein.
Dock har Cuba cola kommit tillbaka som ”Cuba cola 1953” i standard halvlitersflaska med en riktigt snygg 50-tals inspirerad etikett. Receptet och smaken är exakt detsamma som för den gamla Cuba Colan vilket enligt mig innebär den klassiska Coca Cola Iglo isglass smaken som Cuba cola alltid haft vilket enligt min mening är +++++ 5 plus!

Todde

Det känns som att de har ändrat receptet sedan Spendrups nyligen köpte upp de. Kan någon bekräfta detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *