Dr. Bio cola

Dr. Bio cola är tjeckisk. Burken utannonserar att den är utan konserveringsmedel, utan genmodifierade tillsatser och utan syntetiska färgämnen och aromer. Grädde på moset skriver man att den är milt pastöriserad. Det sista kan vi inte påminna oss att vi läst på en cola tidigare. Är det ovanligt, eller så vanligt att ingen annan skriver ut det? I övrigt tycker vi att burken på något märkligt sätt är både ganska ful och ganska trevlig på samma gång. Den känns både amatörmässig och tilltalande. Eller så är det sommarvärmen som stigit oss åt huvudet. Dags att hälla upp så att vi snart kan kyla ner oss.

Dr. Bio cola skummar väldigt lite när vi häller upp, och det är inte värst mycket liv i glaset efter upphällning heller. Färgen är ljus och rödaktig för att vara cola, den drar åt väldraget te. Doften är ganska sval och frisk, men med en djup och fin coladoft i grunden. Utseendet är inte så värst mycket cola, men det hela får oss att tänka på Bio zisch guarana cola, och den var ju en höjdare, så det är med förnyad spänning vi smakar.

Tja, det där var ju inte så dumt … egentligen. Colasmaken finns där och är mjuk och fin, likaså finns friskheten från doften där. Helheten är inte så tokig den heller, men tyvärr blir det för tamt och vattnigt. Eftersmaken när man nyss svalt en klunk är bättre än smaken när man fortfarande har colan i munnen.

Därmed inte sagt att Dr. Bio cola smakar illa eller är svårdrucken. Tvärt om slinker den ner både snabbt och enkelt om man är törstig, och vi skulle utan tvekan kunna tänka oss en till när vår provburk börjar bli tom. Men betraktad som cola kan vi inte ranka den speciellt högt.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Martin Aftevik

2 kommentarer

Fredrik Björeman

Nej, den var allt ny för oss. Springer någon på en provar vi mer än gärna.

Men man undrar ju … skulle reklam i den stilen ens få publiceras i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *