Bio zisch guarana cola

Bio zisch guarana cola är något så spännande som en tysk cola full av ekologiskt odlad frukt. Förutom guaranan i namnet ingår även druv- äppel- och citronsaft, och alla odlade ingredienser är från kontrollerade ekologiska odlingar. Etiketten är kanske något spretig i sin stil, men vi gillar flaskan som helhet, och nyfikenheten är helt klart stor efter läsningen av innehållsförteckningen. Vi går direkt på upphällningen!

Oj, det här ser fint ut! När man häller upp påminner Bio zisch guarana cola om någon lagom mörk öl. Det skummar lagom mycket och väldigt stiligt. Skummet är ganska tätt och ligger dessutom kvar länge på ett väldigt fint sätt. Själva colan är ganska rödaktig i färgen, och glaset ger en väldigt spännande coladoft ifrån sig. Det luktar söt cola med ett nästan pepparkaksaktigt inslag. Här ska smakas noga!

Skummet ger ytterligare en association till öl när vi för glaset till våra läppar. Smaken är söt och samtidigt frisk, det smakar mycket av både äpple och citron. Helheten ger faktiskt en viss känsla av öl, det är nog beskan/citronen som gör det. Kolsyran är ganska lätt, men utan att det känns platt (också som öl på det sättet). Vi kommer även att tänka lite på någon sorts fruktigt iste. Och jo, det finns faktiskt en tydlig colakänsla med i bilden också. Vi skulle säga att det är fråga om en ganska vuxen smak.

Bio zisch guarana cola hör till de mest oväntade colasmaker vi upplevt som vi också tyckt varit riktigt goda. Vi tror inte att den faller alla i smaken, men vi rekommenderar skarpt att ge den en chans. I vårt tycke är detta en riktig höjdare som står för sig själv och känns fräsch och spännande. För oss skulle Bio zisch cola lätt kunna ersätta en god öl (eller vad var och en brukar föredra) vid grillen i sommar. Att den dessutom är ekologisk är bara ett plus i kanten. Hatten av för Voelkel som tillverkar detta berikande tillskott i colavärlden!

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
Astrid och aporna, Malmö
Pris:
11,90 kr
Pris/liter:
36,06 kr

7 kommentarer

anders

Drack flera stycken när jag var i Stuttgart, jätte gott
Borde säljas i sverige oxå =)

Martin Gunnarsson

Vår är som sagt köpt i Sverige, men jag förstår vad du menar.

Stefan

http://img413.imageshack.us/i/foto007s.jpg/

Kylen uppgraderad med 2st sorter jag aldrig provat…Bio zisch cola + naturfrisk. Köpte på Kooperativ Handel Fram i göteborg. naturfrisk finns alltid i sortimenten men Bio zisch beställde dom in. Om nån i göteborgsområdet e sugen så går det att få ta på där! står en back på deras lager.

Lepus

En av de vidrigaste cola jag druckit :)
Finns att köpa på
Gryningen – Stockholms Ekologiska Hälsobutik
Folkungagatan 68
Stockholm
Tel: 08-641 27 12

Göran Olsson

Inte riktigt min sorts cola även om det var roligt att testa något nytt. Köpte den på Citimarkt i Kiel.
Utseendet ändrat på designen jämfört med bilden på provflasken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *