Freeway cola light

Freeway cola light är Lidls eget märke på lightcola och en av flera color som länge stått på vår lista över color som förtjänar nya recensioner. När man först kastar en blick på flaskan kan man tyvärr börja tvivla på det riktiga med idén, för på den fronten har verkligen ingenting hänt. Vi sorterar etiketten under den neutrala rubriken “ful” och går vidare med våra liv.

Freeway cola light skummar, som många andra lightcolor, ganska friskt. Jämfört med den sockersötade varianten skummar det mer här, och skummet är något mer kvardröjande. Men i lagom tempo behöver man ändå inte ta några pauser under glasfyllandet. Bubblorna i colan är tilltalande stora och det fyllda glaset ger ett lovande intryck.

Doften är trevlig coladoft, om än väldigt lätt. Den första smutten säger “lightcola, trevlig lightcola!”.

Sedan blir det, konstigt nog, inte så mycket mer.

Vi tar några klunkar till.

Det smakar inte dåligt, det smakar inte billigt, vi bara väntar hela tiden på att det ska smaka mer. Den smak som finns är helt klart godkänd, och gillar man lightcola i allmänhet kan man kan utan problem hälla i sig stora mängder utan att tröttna. Freeway cola light har ganska klassisk aspartamsmak, och sötningsmedlet bekräftas av innehållsförteckningen.

Här finns dock en tråkig likhet med Eldorado cola 50, nämligen att de sötningsmedel som ingår inte skrivs ut med namn utan bara figurerar med sina något mer anonyma E-nummer. Precis som där rör det sig i alla fall om cyklamat (E952), aspartam (E950) och acesulfam K (E951), i den ordningen. Inga okända och hotfulla namn alltså, så det känns snarare suspekt att inte skriva ut dem.

Som sin sockrade syster tappar Freeway cola light en hel del stuns redan i början på andra glaset. Testpanelen upplever dock att lightversionen klarar sig lite bättre. Mycket av livfullheten kommer också tillbaka om man ser till att kyla ned flaskan ordentligt mellan upphällningarna. Väl kyld är verkligen den serveringstemperatur som gäller.

Freeway cola light känns som ett lyckat försök att göra billig cola som kan både säljas och drickas i stora mängder. Smaken är trevlig och priset kan man fortfarande (trots att det nästan fördubblats sedan första gången vi recenserade den) inte anmärka på. Ännu billigare blir den om man köper sexpack istället för, som vi gjorde för detta test, enstaka flaskor.

En lyckad lightfulcola helt enkelt.

(Prisökningen känns faktiskt lite förvånande. Första gången vi provade Freeway cola light gav vi 4,98 för två liter, denna gång fick vi ge 8,99. Annat var det minsann när jag var ung och pengarna värda någonting, då fick man sin fulcola för en femma …)

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Lidl
Pris:
8,99 kr
Pris/liter:
4,50 kr

20 kommentarer

Alexander

Angående loggan:
Tänk nu på att tyskarna inte är världens mest trendriktiga nation.

Martin Gunnarsson

Den är gjord med massor utav grumliga övertoningar! När man ser den på nära håll mår man psykiskt dåligt!

jingizu

dom där ettiketterna har en tendens att ramla av om man behandlar flaskan lite oömt (jag dricker alltid direkt ur flaskan, sparar på min disk :D), och enlig mig finns det bättre alternativ! :)

johan

jag tycker den är toppen. smakar som en blanding av cola och julmust.

Emma

Jag brukar dricka denna, och tycker den är riktigt god för det priset.

Andreas

Denna e juh GOD! den e billig o god o räcker länge :P

markus

en bra cola som man köper i 6pack när man ska på lan, MYCKET prisvärd:)

Micke

Vill man ha absolut lägsta pris på sin Cola,och dessutom få något som inte smakar död råtta(=Premier light),så är det den här som regerar,helt utan konkurens.Jämfört med premium/fullpris-color,är det dock rena blasket.Perfekt “bakis och skakis”-dricka,när kraven inte är så höga,och vätskebristen påtaglig.

Stefan M

Denna Cola är helt perffekt med tanke på priset, jag är fattig student och har inte råd att stödja de mer etablerade företagen längre!

hygbert

Dålig smak å lite kolsyra dessutom. Nää, då är då vanliga Freewaycolan en höjdare mot den här…

Å Light, fast det nu är socker i den hmm…

Kanske skulle testa den med en nypa salt i, kanske blir bättre då – läste om det på sidan med “vanliga” Freewaycolan :-)

Lingus

“Å Light, fast det nu är socker i den hmm…”
Vad menar du med det? Påstår du att det är socker i Light-colan? Isåfall, ge mig en fin liten rapport på det :)

Micke

Asbillig och ändå smakar inte mycket annorlunda än Pepsi max. Lite sämre kanske än Cocacola light, men tusentals gånger bättre än netto-cola. Lidel rulez, helt enkelt :D

(Den urspr.)Micke -XL

(O.k.,det finns tydligen en till/flera som anv. signauren “Micke” här alltså.. Jag byter härmed till
“Micke XL”,då min colafavorit var/är just “XL cola“.)

Jag skrev tidigare att “Freeway cola light” var den som var allra bäst i det absolut lägsta prissegmentet.-Men inte nu längre !.Under 2008 har Axfood-gruppen “laddat om”,och lanserat “Eldorado cola light“,och.. WOW !.För sju(7) spänn får man två liter av en cola som hade varit prisvärd även till det dubbla priset !.”Freeway cola light” i all ära,men i den här prisklassen är det denna som numera regerar.

Anonym

Freeway light colan är den bästa colan som finns I love it!

Fred

I mina ögon, OSLAGBAR light-cola. Ingen annan lightcola smakar lika bra.

mono

Freeway light colan är den bästa colan som finns I love it men jag vill fråga om den har samma respet eller innehåller cocacola

Par Adiddel

Min favorit. Iskall är ett måste för ljummen är den mindre god

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *