Freeway cola

Tiderna förändras. Till vår egen stora förvåning är det snart fyra år sedan vi testade Freeway cola första gången. Freeway cola tycks vara en favorit hos många prismedvetna coladrickare, och många har med rätta hävdat att colan förtjänar en ny chans och en mer utförlig recension. Sagt och gjort, efter ett något oväntat Lidl-besök kan vi äntligen slå oss ner med nyfikna smaklökar och solsken i blick.

Till att börja med har inte mycket hänt på förpackningsfronten. Ett närmast uppgivet “jaha” är det enda vi får fram och för att inte dras ner i misströstan går vi raskt vidare, öppnar flaskan och häller upp ett glas.

Skummet som uppstår är trevligt men snabbt försvinnande. När glaset är färdigupphällt finns bara ett glatt bubblande kvar. Vår första nyfikna sniffning på drycken ger … väldigt lite. Möjligtvis en mild aning av ingefära, men mer än något annat börjar vi undra om det är något fel på våra näsor. Har man mat eller något annat doftproducerande i närheten kunde Freeway cola lika gärna vara helt doftlös.

Den första klunken går lite i samma stil. Det smakar cola, och det finns toner av citron, men det känns lite … tomt och platt på något sätt. Man börjar undra om det inte skulle vara mer.

Att Freeway cola är lättdrucken är det i alla fall inget snack om, man kommer lätt in på andra glaset bara av att fundera på hur colan egentligen smakar. Här märks dock ett tydligt minus, redan vid första smutten på andra glaset har en klar känsla av avslagenhet infunnit sig trots att flaskan har stått väl igenskruvad under tiden. En småkonstig sträv nyans vi inte riktigt kan sätta fingret på dyker upp i eftersmaken. Temperaturen spelar en stor roll här, efter en ordentlig nedkylning av flaskan är colan på bättre humör igen. Freeway cola ska serveras och hållas väl kyld, helt enkelt.

Ett försök att summera våra känslor då: Freeway cola känns som ett ganska framgångsrikt försök att ta fram en billig cola som kan säljas och drickas i stora volymer. (En riktig fulcola, kanske man skulle kunna säga?) Den smakar absolut inte illa, speciellt inte om man ser till att hålla nere temperaturen på den, och det är inga problem att hälla i sig stora mängder. Men smaken är ändå lite tunn, och i slutändan lämnas man märkligt oberörd, famlande efter tydligare intryck som helt enkelt inte verkar finnas där.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Lidl
Pris:
8,99 kr
Pris/liter:
4,50 kr

114 kommentarer

Philip

Äh, så farlig är den inte. I förhållande till priset så smakar den här colan faktiskt BRA mycket bättre än vissa andra. Därmed inte sagt att detta är nån vinnare, utan snarare att den inte förtjänar att ligga så lågt som den gör i listorna här.

Martin Gunnarsson

Den är väl inte godare för att den kostar mindre?

jip

Den går lätt ner om den bara är kyld och fin! Ett mkr bra billigt alternativ om man ska blanda groggar etc.

zenpo

Gratis är ju gott heter det. Alltså bör det då vara som så att billigare är godare. Eller? :)

Andreas

En av de godaste (kanske tom den godaste) colan om man räknar in priset. Priset kanske borde finnas med i betygget? Samt en total poäng för varje.

Då skulle Freeway hamna mycket högre.

doob

ja möjligt att totalpoängen skulle stiga något om man skulle ränka in priset.
Men den blir knappast godare för det ffs.

Micke

Jag tycker att det här är en helt okej cola. Priset väger förvisso in en del, men det är inte osannolikt att den här också tillhör en av de nyttigare colorna. Det känns som den troligtsvis innehåller mindre socker än en del andra läskeblasker, vilket förklarar det som nämns som “vattnig smak”. Funkar fint att krydda med lime och en skvätt Strohrom.

Ante

Håller med Colan är god och förtjänar inte någon dålig placering. Köper den hellre än Pepsi bara på smaken.

Gnagaren

Mindre socker??? njaa Freeway colan är det faktiskt mer socker i…faktum är att till och med lighten inehåller socker..

Jingizu

eftersom colan kostar olika beroende på i vilken affär man är, tillochmed ICA och ICA kan ha olika priser på Coca cola, så pris bör inte räknas in, eftersom poängen blir helt beroende på vilken affär man är i ? =)

Stefan

Jag tycker lätt att den är den goaste colan jag druckit. Pris helt oviktigt, smaken avgör.

HEMI-MANNE

den är helt klart godare än coops äckelcola iaf! jag tycker att den här smakar helt ok!

Kenny

Colan är drickbar men det är knappast nått man ställer fram på festen eller dricker till chips en fredagskväll framför TVn. Här har vi en Cola som passar till drinkar, småsmuttande till makaroner och köttbullar samt att göra isglass av.

Den är inte värd högt betyg men det är absolut ingen äckelbomb.

jeppa!

Nä fy fan, nu blir jag arg! den här läsken är ju den godaste “billighets” colan! och ni som säger att den inte blir godare av att den är billigare har fel.. för om man har en dyyyr(!) cola kan man inte njuta lika mkt av den för då tänker man på hur mkt pengar man bara “dricker” upp!
Så enligt MIN mening så är den minst lika god som Signum cola. PLUS att den är billigare! men visst designen är kanske inte den finaste men det är skit samma enligt mig för man den är inte till för att titta på!!

så enligt mig så tycker jag att ni ska ändra till lite högre betyg på den!

Anonym

inget större fel på denhär colan för det priset, har iofs bara provat en gång men då tyckte jag den smakade som originalet fast lite tunnare bara, ungefär som en donkencola där isen hunnit smälta en del.

Anonym

Freewaycola: De fattigas cola. Får kväljningar av skiten.

Fredrik

Tycker faktiskt denna är helt ok… Fullt jämförbar med betydligt dyrare alternativ.

naDah

med tanke på vad den kostar så är den helt klart god..

tompa

smakar fruktansvärt! absolut värsta colan ja har smakat inte värd d låga priset ens en gång

Jupox

Vafan, man kan väl inte säga att med tanke på vad den kostar så är den god! En dryck kan inte bli godare om priset är lägre heller, det är väl en smaksite vi är inne på och inte en jävla Rusta affär!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *