Freeway cola

Tiderna förändras. Till vår egen stora förvåning är det snart fyra år sedan vi testade Freeway cola första gången. Freeway cola tycks vara en favorit hos många prismedvetna coladrickare, och många har med rätta hävdat att colan förtjänar en ny chans och en mer utförlig recension. Sagt och gjort, efter ett något oväntat Lidl-besök kan vi äntligen slå oss ner med nyfikna smaklökar och solsken i blick.

Till att börja med har inte mycket hänt på förpackningsfronten. Ett närmast uppgivet “jaha” är det enda vi får fram och för att inte dras ner i misströstan går vi raskt vidare, öppnar flaskan och häller upp ett glas.

Skummet som uppstår är trevligt men snabbt försvinnande. När glaset är färdigupphällt finns bara ett glatt bubblande kvar. Vår första nyfikna sniffning på drycken ger … väldigt lite. Möjligtvis en mild aning av ingefära, men mer än något annat börjar vi undra om det är något fel på våra näsor. Har man mat eller något annat doftproducerande i närheten kunde Freeway cola lika gärna vara helt doftlös.

Den första klunken går lite i samma stil. Det smakar cola, och det finns toner av citron, men det känns lite … tomt och platt på något sätt. Man börjar undra om det inte skulle vara mer.

Att Freeway cola är lättdrucken är det i alla fall inget snack om, man kommer lätt in på andra glaset bara av att fundera på hur colan egentligen smakar. Här märks dock ett tydligt minus, redan vid första smutten på andra glaset har en klar känsla av avslagenhet infunnit sig trots att flaskan har stått väl igenskruvad under tiden. En småkonstig sträv nyans vi inte riktigt kan sätta fingret på dyker upp i eftersmaken. Temperaturen spelar en stor roll här, efter en ordentlig nedkylning av flaskan är colan på bättre humör igen. Freeway cola ska serveras och hållas väl kyld, helt enkelt.

Ett försök att summera våra känslor då: Freeway cola känns som ett ganska framgångsrikt försök att ta fram en billig cola som kan säljas och drickas i stora volymer. (En riktig fulcola, kanske man skulle kunna säga?) Den smakar absolut inte illa, speciellt inte om man ser till att hålla nere temperaturen på den, och det är inga problem att hälla i sig stora mängder. Men smaken är ändå lite tunn, och i slutändan lämnas man märkligt oberörd, famlande efter tydligare intryck som helt enkelt inte verkar finnas där.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Lidl
Pris:
8,99 kr
Pris/liter:
4,50 kr

114 kommentarer

Martin Gunnarsson

Man kan säga att den är mer prisvärd, men definitivt inte godare.

A-lon

Recensionen är ju helt fel.

Den smakar nästan likadant som Coca-cola, med undantag att den är lite svagare i smaken.

Men starkt kolsyrad? Det är ju här som problemet är hos Freeway-colan – den är för lite kolsyrad! Man kan ha den i en dag och så förlorar den all kolsyra nästan.

Om den hade varit lika kolsyrad som Coca-cola så hade den varit svår att skilja från originalet.

Nä, den är klart bäst av billighetscolorna.

Joel

Den har mustig smak. Mycket billig, för lidl är billigt. Gooo Freeway cola

Anonym

Bättre nu när lidl har börjat att sälja “riktig” cola. Ger inte mycket för Freeway sorten.

Joel

Smaken är helt rätt, dock väldigt svag.
Det känns lite som om de har gjort en väldigt god cola, men för att dra ned på priset har de spätt ut den med vatten.

Viking

Jag köpte ett sexpack 2 liters Freeway cola, men jag fick svinont i magen redan på andra flaskan (nej, jag drack inte konstant) och sura uppstötningar, tyckte inte colan smakade särskillt gott heller, den smakade kemiskt och surt.

Men när jag har hälsat på hos farsan brukar han bjuda på Freeway cola som är väl kyld och till mat, då kan den rekommenderas och smakar ganska OK.

Men som jag sa tidigare så är denna colan inte att rekommendera vid datorn (vilket leder till överkonsumtion)då colan verkar innehålla så mycket syra att man fräter sönder magen, hadde ont i magen 3 veckor efter.

hans brinck

Jag tycker verkligen att Freeway-colan har slagit ut coca-colan..för var ju den otvetydigt godast med enormt mycket mer smak än idag..där har Coca-cola misst många kunder…
Freeway-cola delar jag ut till all min personal under våra konserter…
läs:”Europas största Elvis-tribut 3-timmar med 30 pers.på scenen..
Inget skulle glädja mig mer än att få sponsorkontrakt med freeway-cola..
Jag anser att coca-colan..har gjort sitt..
GO “FREEWAY”..GO
hANS bRINCK

Reino

Klockrent mycket godare än både Pepsi och Coca Cola.
Gör inget att lighten innehåller mer socker eftersom jag ändå aldrig gått på light-myten.
Desutom känns det inte bra att stödja monopolistiska och skumma Coca Cola-komplexet.

virtuosen

Liten gnutta salt i fulcolan!
-Någon av er som testat detta?

Själv fick jag en SodaStream av mor när jag fyllde 10 på 80-talet. Oj vad kompisarna var avundsjuka! Det enda som inte “gick” att göra, var “äkta” cola. Colan smakade inte CC! På eget bevåg la jag i en liten nypa salt i den färdiga Colan, och OJ! -Den smakade cola! Testa samma sak med billiga fulcolor, och ni blir FÖRVÅNADE!

En liten nypa vanligt salt alltså i glaset..

Martin Gunnarsson

Salt i colan, låter tillräckligt skumt för att det skulle kunna funka. Det får vi nog testa någon dag :-)

Anonym

Nån som igentligen vet vad Freeway Colan innehåller för kemikalier?

Stefan (Ludvika)

Är supernöjd med Freeway colan, smakar bra! Den skulle mycket väl kunna ligga i en högre prisklass, med tanke på hur bra den är. Många billiga color tycker ja det mest smakar kolsyra av (dålig colasmak), men denna håller stilen.
Spendrups “Colaklassiker” och “Pepsi” är väl dom som ä bättre då, så får bli en tredjeplats till Freeway cola då
:-)

Anonym

bästa colan jag smakat. smakar inte dyrt o man kan njuta av den. godare än jolt och godare än Pepsi

Pelle

Letade länge innan jag hittade denna fullvärdiga ersättare, till Pepsi och coca cola.

Anonym

har köpt den flera gånger o blivit magsjuk i minst en vecka

Anonym

kan bara beskrivas som vidrig fast inte lika äcklig som freeway lime light

Anonym

Jag sällar mig till de försiktigt positiva. Som redan nämnts är det största problemet att smaken är alltför svag. Annars helt OK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *