Freeway cola

Tiderna förändras. Till vår egen stora förvåning är det snart fyra år sedan vi testade Freeway cola första gången. Freeway cola tycks vara en favorit hos många prismedvetna coladrickare, och många har med rätta hävdat att colan förtjänar en ny chans och en mer utförlig recension. Sagt och gjort, efter ett något oväntat Lidl-besök kan vi äntligen slå oss ner med nyfikna smaklökar och solsken i blick.

Till att börja med har inte mycket hänt på förpackningsfronten. Ett närmast uppgivet “jaha” är det enda vi får fram och för att inte dras ner i misströstan går vi raskt vidare, öppnar flaskan och häller upp ett glas.

Skummet som uppstår är trevligt men snabbt försvinnande. När glaset är färdigupphällt finns bara ett glatt bubblande kvar. Vår första nyfikna sniffning på drycken ger … väldigt lite. Möjligtvis en mild aning av ingefära, men mer än något annat börjar vi undra om det är något fel på våra näsor. Har man mat eller något annat doftproducerande i närheten kunde Freeway cola lika gärna vara helt doftlös.

Den första klunken går lite i samma stil. Det smakar cola, och det finns toner av citron, men det känns lite … tomt och platt på något sätt. Man börjar undra om det inte skulle vara mer.

Att Freeway cola är lättdrucken är det i alla fall inget snack om, man kommer lätt in på andra glaset bara av att fundera på hur colan egentligen smakar. Här märks dock ett tydligt minus, redan vid första smutten på andra glaset har en klar känsla av avslagenhet infunnit sig trots att flaskan har stått väl igenskruvad under tiden. En småkonstig sträv nyans vi inte riktigt kan sätta fingret på dyker upp i eftersmaken. Temperaturen spelar en stor roll här, efter en ordentlig nedkylning av flaskan är colan på bättre humör igen. Freeway cola ska serveras och hållas väl kyld, helt enkelt.

Ett försök att summera våra känslor då: Freeway cola känns som ett ganska framgångsrikt försök att ta fram en billig cola som kan säljas och drickas i stora volymer. (En riktig fulcola, kanske man skulle kunna säga?) Den smakar absolut inte illa, speciellt inte om man ser till att hålla nere temperaturen på den, och det är inga problem att hälla i sig stora mängder. Men smaken är ändå lite tunn, och i slutändan lämnas man märkligt oberörd, famlande efter tydligare intryck som helt enkelt inte verkar finnas där.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Lidl
Pris:
8,99 kr
Pris/liter:
4,50 kr

123 kommentarer

Jimmy

Kan hålla med om att det inte är världens smakrikaste men även utan att ta hänsyn till priset tycker jag den står sig bra mot t.ex. Ica, Coop etc. Den kan ha en lätt bismak som kan upplevas som något störande och kunde gärna varit lite mer kolsyrad. Smaken i sig är det inget fel på, något svag men det är inget som är unikt för just den här colan.

miffo

Helt enkelt skit. Finns egentligen inget mer att säga. Dem kunde inte ens lägga ner lite tid på etiketten. Då betalar jag mycket heldre på några kronor för att få god cola istället få att dricka den sörjan.

fulcola är fincola

har konsumerat stora mängder freewaycola senaste veckorna, och jag anser att den är på gränsen till lika god som “riktig” coca cola…
Aningens svagare smak och kolsyrning, men med tanke på priset råder det ingen som helst tvekan från min sida, underbar dryck! :)

smöHr!?

Vidrig smak, ganska billig, men lägger hällre några kronor exra för att köpa vanlig coca cola. Dessutom blir man dålig i magen av den

Rikard

Jag gillar faktiskt den här colan. Är väldigt kninkig med att det ska vara “fincola” eller coca cola, men den här funkar

Cybercow

Dette er den bedste cola jeg har smagt nogensinde ! Den er næsten så god som den ægte coca cola.

Anders

har gjort en enorm upptäckt! Blanda “Lidl Cola” med “vatten capuchino” så smakar det som “trossar cola”

johan

jag tycker denna är god till pizza för den till en famijepizza i moheda men annas ingen höjdare

Nathan

Detta är en av de godaste cola-sorterna jag någonsin druckit!

Erik

Bra kyld så är den här colan helt klart godkänt.
Jag gillar den milda kylsyrningen då vanlig cola kan bli lite för start kolsyrad.

DanielcknownasZiggyxmrx

Jätte God Cola, Inget fel på den, som andra säger smakar bäst när den är bra kyld

Matti

Orättvis recension som känns vara mer för att man inte gillar lidl än att man inte gillar colan. Testa blindtesta den med alla andra budget-sorter. Ingen av dem har så tydlig bitter-söt och bra colasmak som denna.

BADBOIBT

Vilket skitsnack! Alla coladrickare vet att Lidls Freeway är en av de mest prisvärda colorna på gatan. Kyl den ordentligt i frysen så smakar den inte långt ifrån hederlig vanlig gammal Coca-cola. Den är ruggigt hardcore colafreak, lite för ruggigt hardcore colafreak tydligen.

Ernzty

ojuste med stryk får det. Freeway colan är verkligen underskattad

Anders

Har bjudit på denna cola och alla som smakat den har tyckt att den är helt OK.
Verkar bara som om recencenten inte gillar Lidl och dess prissättning. Trodde sidan var seriös och utan fördomar. Sedan kan man ifrågasätta testerna. Ingen test görs ju av vad som ingår i dryckerna, vattenkvaliteterna etc. En smakmässigt god cola kan ju mycket väl vara gjord på ett vatten av dålig kvalitet eller med hög andel av pecticider eller annat. I Indien gjorde Coca Cola sina drycker på vatten med högt innehåll av besprutningsmedel innan det uppdagades, så “fulcola” har inte så mycket med priset att göra egentligen utan med hur noggranna man är vid kontroll av vatten och råvaror.

Martin Gunnarsson

Vi kommer att testa den här colan på nytt inom en … odefinierad framtid. Det betyder såklart inte att den automatiskt får bättre betyg för det, men vi kommer nog att lägga ut texten lite mer och beskriva vad vi gillar och inte gillar med den. Det här var nog en av de tio första recensionerna vi skrev, så texten är helt klart undermålig.

Goos

Har provat den en gång, då jag och två polare blev magsjuka alla tre under samma tidsperiod.
Har med andra ord ej provat den igen.

Johan

Nu har dom kommit med en ny flaska som här helt värdelös. Den är så tunn plast i, att man nästan inte kan hålla i den utan att den trycks ihop.

Jimbo

Tycker recensenten borde ta sig en titt på denna cola igen. Läste nånstans att de har nytt recept, vet inte om det är så.
Men den är banne mig god! Och med det priset så köper man gärna mycket :D

Anton Zawaq

“Denna recension kommer snart att uppdateras.”

Det har stått så ett bra tag nu.

Anonym

Recensionen skriven av Fredrik Björeman 2009-03-15.

så den är uppdaterad o smakar lika illa ännu =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *