Freeway cola

Tiderna förändras. Till vår egen stora förvåning är det snart fyra år sedan vi testade Freeway cola första gången. Freeway cola tycks vara en favorit hos många prismedvetna coladrickare, och många har med rätta hävdat att colan förtjänar en ny chans och en mer utförlig recension. Sagt och gjort, efter ett något oväntat Lidl-besök kan vi äntligen slå oss ner med nyfikna smaklökar och solsken i blick.

Till att börja med har inte mycket hänt på förpackningsfronten. Ett närmast uppgivet “jaha” är det enda vi får fram och för att inte dras ner i misströstan går vi raskt vidare, öppnar flaskan och häller upp ett glas.

Skummet som uppstår är trevligt men snabbt försvinnande. När glaset är färdigupphällt finns bara ett glatt bubblande kvar. Vår första nyfikna sniffning på drycken ger … väldigt lite. Möjligtvis en mild aning av ingefära, men mer än något annat börjar vi undra om det är något fel på våra näsor. Har man mat eller något annat doftproducerande i närheten kunde Freeway cola lika gärna vara helt doftlös.

Den första klunken går lite i samma stil. Det smakar cola, och det finns toner av citron, men det känns lite … tomt och platt på något sätt. Man börjar undra om det inte skulle vara mer.

Att Freeway cola är lättdrucken är det i alla fall inget snack om, man kommer lätt in på andra glaset bara av att fundera på hur colan egentligen smakar. Här märks dock ett tydligt minus, redan vid första smutten på andra glaset har en klar känsla av avslagenhet infunnit sig trots att flaskan har stått väl igenskruvad under tiden. En småkonstig sträv nyans vi inte riktigt kan sätta fingret på dyker upp i eftersmaken. Temperaturen spelar en stor roll här, efter en ordentlig nedkylning av flaskan är colan på bättre humör igen. Freeway cola ska serveras och hållas väl kyld, helt enkelt.

Ett försök att summera våra känslor då: Freeway cola känns som ett ganska framgångsrikt försök att ta fram en billig cola som kan säljas och drickas i stora volymer. (En riktig fulcola, kanske man skulle kunna säga?) Den smakar absolut inte illa, speciellt inte om man ser till att hålla nere temperaturen på den, och det är inga problem att hälla i sig stora mängder. Men smaken är ändå lite tunn, och i slutändan lämnas man märkligt oberörd, famlande efter tydligare intryck som helt enkelt inte verkar finnas där.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 2l
Inköpsställe:
Lidl
Pris:
8,99 kr
Pris/liter:
4,50 kr

123 kommentarer

Martin Gunnarsson

Jepp, det stämmer, och den här gången är vi övertygade :-)

Anton Zawaq

Har för mig att ni gav colan ett lägre smakbetyg innan. Eller är det samma?

Fredrik Björeman

Jo det stämmer, med lite mer cola innanför västen än vid första provtillfället bestämde vi oss för att höja smakbetyget ett snäpp.

Martin Gunnarsson

Precis, de riktigt gamla recensionerna kan ha lite skeva betyg ibland, eftersom betygsskalan inte riktigt hade satt sig (eller vad man ska kalla det).

anders

tycker det är inst värd en trea i bteyg.
inte så illa faktiskt!

Duger bra den colan!

Nu har dom bytt etikett ändå, lite annorlunda. Men smaken lär vara den samma. Nää, nu ska jag ta mig ett glas Freeway cola här å njuta lite i natten…

noRib

Denna cola har man druckit mycket av :P ja vad kan man säga jag tycker den är riktigt lätt drucken och kan lätt svepas 2-4 liter under 1dag :D mkt härlig cola det här :D

Fell

“Okej” för priset men typiskt för tysk läsk i allmänhet så är den svag i kolsyran. Coca-cola Deutschland är syndare på den fronten med, varenda produkt de kränger i landet känns avslagen

Dr Alba

Den klart bästa budgetcolan tycker jag och mina groggvänner.

John

Gillar denna colan som groggvirke eftersom dess tunnare smak är perfekt hål och stoppa andra smaker i. Dock varning för att blanda med väldigt söta likörer eftersom den då blir sötsliskig lätt!

dock om man vill ha lite sötslisk rekommenderas denna cola med bols creme de bananes!

Miran

Det är min favorit Cola. Man känner smaken direkt när man smakar den och när den är kyld. Jag och min familj när vi drack Colan så blev vi Colalister..

Philip Johansson

Mycket godare än Coca-cola enligt mig. Den har en liten starkare smak men det lönar sig också med ett toalettbesök :(

förjävla god cola annars

Gurgel

Inget fel alls på den, framförallt priset.
Den har en len citrussmak dessutom som jag gillar.

Reb

En av dom sämsta cola-dryckerna jag nånsin smakat på. Extremt mild i smaken och kolsyran upphör efter 30 sekunder.

coladrickarN

Nja, man har ju smakat bättre i sina dagar. Men den är helt klart värd att köpa, och priset motsvarar smaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *