Grant’s scotch whisky & cola

Färdigblandade drinkar på burk, ett ganska vanligt koncept utomlands, men klart mer sällsynt här i Sverige. Antagligen inte den formen av alkohol Systembolaget tycker bäst om. Den vanligaste spritsorten att blanda med cola är säkert rom, som i Captain Morgan’s spiced & cola, striden om andraplatsen står nog mellan whisky och vodka. Idag ska vi hur som helst prova en whisky och cola, närmare bestämt Grant’s scotch whisky & cola.

Grant’s är en blended whisky, en typisk mainstreamwhisky skulle man nog kunna säga, men det är inte whisky vi är experter på så mer än så vågar vi inte säga. Grant’s scotch whisky & cola innehåller 6,6% alkohol. Burken är ganska stilig, och 250 ml känns som en rätt lagom storlek på en alkoholhaltig cola.

Grant’s scotch whisky & cola skummar rikligt när vi häller upp den, nästan i klass med en del sockerfria colasorter. Skummet håller sig dessutom kvar ganska länge, och när det väl har försvunnit bubblar det lite lagom friskt och stillsamt i glaset. Colan är väldigt mörk och ser mycket inbjudande ut. Vi nosar lite på den och känner nästan enbart whiskytoner, lite smårökigt och torvigt sådär. Trevligt.

Vi får erkänna att vi inte är några storkonsumenter av whisky och cola, kanske är det därför vi blir så förvånade av smaken. För det första påminner den inte alls om doften, och för det andra smakar det varken whisky eller cola. De två smakerna har smält samman och bildat en helt ny smak, en kryddig legering som mer drar åt apelsinhållet. Sötman är återhållsam men finns där och binder samman det hela på ett bra sätt.

Grant’s scotch whisky & cola är väldigt lättdrucken, doften skulle säkert avskräcka personer som verkligen inte gillar whisky, men smaken är som sagt något helt annat. Vi är positivt överraskade! En sån här burk platsar på vilken förfest som helst, det kanske inte är någon finsmakardrink, men vad gör väl det om det är gott?

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
Morrisons, Woking, England
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Niclas Lardh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *