ICA cola

Våra recensioner av ICAs colasorter var bland de första vi gjorde, så vi har känt ett tag att de var i behov av en uppfräsching. Så nu när ICA bytt bryggeri tar vi naturligtvis tillfället i akt. Att man dessutom bytt från ett för oss okänt bryggeri vid namn Telemark mineralvann till ett stort och känt som Spendrups gör att vi hyser en viss förhoppning att colan ska ha blivit bättre i processen. ICA cola var dessutom god redan första gången vi testade den, så det finns ändå lite att leva upp till.

Till att börja med har man putsat sin etikett. Den har blivit lite gladare och mer energisk, helt enkelt en tveklös förbättring i mina ögon.

Det första vi kan konstatera när vi heller upp är att skummet inte är mycket att skriva hem om, efter bara några sekunder finns det bara spår längs glasets kanter och inget mer. Som tur är fortsätter det att bubbla lite milt även efter att skummet dragit sig tillbaka, så intrycket är ändå ganska trevligt.

Doften är ganska diskret, men det är ändå en ordentlig coladoft som letar sig in i näsan och lovar gott för smaklökarna. Och det smakar faktiskt på ungefär samma sätt. Rejäl och god colasmak, men ändå väldigt lätt och lättdrucket. Faktum är att den, trots sockret, känns mer lättdrucken än ICA cola light. Tänderna får lite sockerkänsla, men resten av munnen kan tänka sig att dricka mycket av den här smaken utan att tröttna. Kolsyran blir dock inte bättre med tiden, det bubblar lagom mycket medan jag provar men jag undrar hur rolig en öppnad ICA cola är efter en stund på bordet och en natt i kylen.

ICA fortsätter på spåret med color av hög kvalitet. ICA cola är långt över billighetsträsket och kan umgås med de stora utan att skämmas för sig. En del kanske önskar sig en lite intensivare colasmak, men jag tycker att den tillbakalutade smaken fungerar väldigt bra.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
ICA Malmborgs, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
6,60 kr

48 kommentarer

Andreas

Bara jag som får känslan av att det är en cola utspädd med vatten?. Känns väldigt utspädd i smaken.

Ingen bra cola alls.

jimi

hur fan kan den här få en fyra? Den duger ju o dricka om man inte har så mycket pengar. Jag tycker den smakar typ lite utspädd, den är almänt konstig.

Monica

Tycker att sötman i den här kändes konstig, tyckte inte om smaken alls.

Emelie

Bra smak, som igloo typ. :)
Vanlig coke har så mycket kolsyra att jag föredrar denna.

Anonym

Instämmer med kötte, hur kan ni höja det här diskmedlet från ica till skyarna? Tacka vet jag Freeway cola, lidl.

saylo

Jodå, visst törs man dricka Icas cola. Även om recensionen nu har fyra år på nacken, och etiketten kan ha uppdaterats ännu en gång så står colan sig. Söt, men inte för söt. Jag personligen har svårt att se på vilket sätt t.ex. freeway-colan skulle vara bättre.

samizzlah

Antingen så har Ica ändrat sitt recept eller så är det för att jag inte druckit cola på riktigt länge, men denna var riktigt god!

Detärkokainicocacola

Jag vet inte om det är denna colan jag provat eftersom det är en annan ettikett nu men det står ICA cola på iaf. Jag tycker att den smakar som skurmedel/sköljmedel luktar. precis som dom andra här säger. Trodde att jag köpt gammal cola först men hepp. Dom behöver göra om receptet totalt.

coladrickarN

I min lokala Ica affär kostar den 4kr totalt, och för det priset är den god. Men skulle tagit riktig coca cola före icas alla dagar.

Mr. Coke

Hm… Vissa flaskor så smakar den typ som isglassen “Calippo” medan vissa andra så smakar colan lite sisådär, det beror väl på vattenkvalitén.

Coke och Pepsi är dock att föredra! Men kan man köpa ICA Colan för 5kr så är det väl sak samma…

BB

ICA-Cola är helt ok. Den biter av smaken precis på det sätt som en cola ska. Det är exakt den kritiken jag har mot Pepsi som inte biter av smaken. ICA cola dricker jag utan problem.

Ronny

Blurp! Nja den är för söt och har för lite kolsyra..

Joakim

Alltså, skärpning nu. Denna cola smakar smält calippo som sedan kolsyrats, den är drickbar smakar okej, men inte mer än så. Har troligen märkliga ingrediens som inte deklareras då jag dessutom blir lös i magen av den.

Henrik O.

Probably the worst Cola in the world! Sämsta colan jag någonsin smakat, sämre än Lidl’s som jag
trodde var lågvattenmärket hitintills, men nejdå någon kunde faktiskt göra sämre Cola..

lurad

Hur kan den här få så högt betyg ? ICA shills
En av de vidrigaste color jag smakat vattning som fan med unken fadd eftersmak
åkte i vasken

Martin Gunnarsson

Vår recension är ju nästan tretton år gammal, Ica kan mycket väl ha bytt leverantör och/eller recept sedan dess. Kanske dags för en till uppfräschning av den här recensionen helt enkelt!

Björn

Första gången jag testat denna idag. Inte så positivt överraskad måste jag säga. En eftersmak som påminner om något konstgjort ämne.
Denna avstår jag nog i fortsättningen. Pepsi eller Premier är mina favoriter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *