ICA cola

Våra recensioner av ICAs colasorter var bland de första vi gjorde, så vi har känt ett tag att de var i behov av en uppfräsching. Så nu när ICA bytt bryggeri tar vi naturligtvis tillfället i akt. Att man dessutom bytt från ett för oss okänt bryggeri vid namn Telemark mineralvann till ett stort och känt som Spendrups gör att vi hyser en viss förhoppning att colan ska ha blivit bättre i processen. ICA cola var dessutom god redan första gången vi testade den, så det finns ändå lite att leva upp till.

Till att börja med har man putsat sin etikett. Den har blivit lite gladare och mer energisk, helt enkelt en tveklös förbättring i mina ögon.

Det första vi kan konstatera när vi heller upp är att skummet inte är mycket att skriva hem om, efter bara några sekunder finns det bara spår längs glasets kanter och inget mer. Som tur är fortsätter det att bubbla lite milt även efter att skummet dragit sig tillbaka, så intrycket är ändå ganska trevligt.

Doften är ganska diskret, men det är ändå en ordentlig coladoft som letar sig in i näsan och lovar gott för smaklökarna. Och det smakar faktiskt på ungefär samma sätt. Rejäl och god colasmak, men ändå väldigt lätt och lättdrucket. Faktum är att den, trots sockret, känns mer lättdrucken än ICA cola light. Tänderna får lite sockerkänsla, men resten av munnen kan tänka sig att dricka mycket av den här smaken utan att tröttna. Kolsyran blir dock inte bättre med tiden, det bubblar lagom mycket medan jag provar men jag undrar hur rolig en öppnad ICA cola är efter en stund på bordet och en natt i kylen.

ICA fortsätter på spåret med color av hög kvalitet. ICA cola är långt över billighetsträsket och kan umgås med de stora utan att skämmas för sig. En del kanske önskar sig en lite intensivare colasmak, men jag tycker att den tillbakalutade smaken fungerar väldigt bra.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
ICA Malmborgs, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
6,60 kr

48 kommentarer

Andreas Svensson

Vet inte om jag fick ett måndagsexemplar.. men denna smakade som en blandning mellan Eldorado cola 50 och Loka/Ramlösa..

Knappt någon cola smak alls!! Mycket kolsyra var det dock!

Light “versionen” smakar mycket bättre!!

Albin

Ica’s varor tycker jag ger ett ganska fräsht intryck överlag. Colan är inte alls dum den heller. Priset ihop med en ganska mustig cola som är av hyffsad kvalitet ger topp betyg, :)

Martin Gunnarsson

Jag tycker att ICA cola är lite vattnig, fast till skillnad från Andreas (se ovan) tycker jag inte att det är speciellt negativt. Jag dricker mycket hellre en vattnig cola än en sötsliskg, de är väldigt bra törstsläckare. Dessutom tycker jag definitivt att den har en trevlig colasmak, det här känns som jättebra cola för varma sommardagar.

Andreas Svensson

Hej! Jag igen.. Nu två veckor senare vågade jag mig på att köpa ICA cola igen.. Till min förvåning smakade den superbra den här gången!!

Antingen hade jag torra smaklökar sist eller så var det något fel på colan :]

Sten otto

En av de bästa på marknaden , nästan mer smak än cocacola som smakar FÖRE mycket kolsyra oftast

Indianen

Fredrik Björeman är en Bög jävla fitt sunderknullad hor läderbög

Anonym

Fredrik Björeman Gangbangar sin pappa mamma mormor morfar på samma gång

FredrikBjöremanärbög

Sten otto det e för att du inte har råd med nåt dyrare

Anonym

Dom som tycker att Fredrik Björeman är pedofil sätter ett utropstecken

Kötta alla araber

! Jag tycker oxå den e god men lite vattnig Dock bra som törstsläckare

Niggaz

Dom som tycker att han är en transexuel nekrofil bög Pedofil Koprofil Dendrofil sätter tre utropstecken=!!!

Starsmore

Den NÄST bästa colan på marknaden! Billig och super-smaskig! Varning för beroende framkallning ;)

pv2b

Den här colan äger stort, och kan definitivt mäta sig med Coca-cola light. På Ica Karlaplan i Stockholm säljs den för 10.90 kr/flaska plus pant, och även om det inte är världens billigaste fulcola är den ändå klart prisvärd.

cola och simpsos

för mig finns det ingen beträ jag älskar den bra smak god doft nästan beroende framkallare.

koffeinisten

Ganska hyfsad cola, smakar bara lite utspätt. Coops cola är betydligt bättre.

Matte

Helt ok “kopia” om man u får kalla den för det, brukar bli den i stället för Pepsi/cocacola pga prisskillnaden, här får man 3 st för 33 kr ;)

Nää

Sämtsa cola jag smakat. Spendrups brukar göra god dricka, men den här är tydligen en lågbudget-variant som ska passa ica. Som alla andra ica-drickorna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *