Jolt cherry bomb

Positive reinforcement

Innan vi äntligen lyckades lägga vantarna på en Jolt cherry bomb var vi inte ens säkra på om det var en cola eller inte. Jolt-websidan är inte speciellt informativ, och det kunde lika gärna ha rört sig om en ren körsbärsläsk. Som tur var visade det sig att det verkligen är en körsbärscola, vilket du säkert redan listat ut eftersom den finns med här på Fulcola.

För några år sen slutade Jolt cola att säljas i vanliga flaskor i USA, istället introducerades en helt ny förpackning. Den är av aluminium, och kan beskrivas som någon sorts mellanting mellan burk och flaska – en väldigt rymlig aluminiumburk med skruvkork (även den i aluminium) istället för den vanliga öppningen. Den rymmer 695 ml och är dekorerad så att den liknar ett batteri. Korken har ett plastsigill runt sig så att man vet att den inte har varit öppnad när man köper den, och efter att man har tagit av detta är det alltså bara att skruva av korken. Det man inte är helt beredd på när man gör det första gången är att det poffar till rätt rejält, och ryker ganska fint av koldioxid. Klart imponerande effekt! Man får verkligen en känsla av att det är krut i den här drickan. Innuti korken finns en sorts packning av plast, ungefär som de som sitter inne i korkarna på vanliga PET-flaskor.

Det är inte varje dag man provar en ny Jolt cola, kommer den verkligen att kunna leva upp till originalets höga standard? Hur kommer körsbärstillsatsen att påverka colasmaken? Kan den slå andra körsbärscolor som Coca-cola cherry och Pepsi wild cherry?

Den har en väldigt rund och trevlig körsbärsdoft som stillar oron en smula, och när man tar första klunken är det svårt att låta bli att le lite. Jolt cherry bomb smakar verkligen Jolt, fast körsbär. Det här är verkligen ingen halvmesyr, här har man slagit huvet på spiken. Jolt cherry bomb lirar utan tvekan i samma liga som de stora körsbärscolorna. Körsbärssmaken är rund och god, och colan känns len i gommen. Över lag är det en kanoncola, men det finns ett par saker att påpeka. Jolt cherry bomb blir lätt lite sliskig efter ett tag, precis som Cherry coke. Den har heller inte den sträva eftersmaken som gör vanlig Jolt cola så god. På det sättet är den inte perfekt, men det är helt klart en lyckad cola.

När de nya Jolt cola-förpackningarna introducerades var vi skeptiska. De kostar säkert betydligt mer än vanliga PET-flaskor att producera, och de kändes som ett ganska desperat tilltag från tillverkaren. När vi nu har sett dem i verkligheten är vi något mer positiva, det är en helt galen förpackning som känns väldigt rejäl. Den verkar dessutom ha en viss förmåga att hålla colan kall väldigt länge. Samtidigt känns den fortfarande väldigt dyr, det måste ha varit en rejäl satsning rent ekonomiskt, och vi hoppas verkligen att Jolt cola kommer att finnas kvar på marknaden även i framtiden.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumflaska 70cl
Inköpsställe:
Minneapolis, USA
Pris:
21,50 kr
Pris/liter:
30,71 kr

7 kommentarer

Mattias

När ni ändå var i staterna, varför köpte ni inte alla olika joltcola? Eller så gjorde ni det, och inte har testat dom än.

Martin Gunnarsson

Det finns fyra sorters Jolt om jag minns rätt. Jolt cola, Jolt cherry bomb, Jolt citrus climax och Jolt blue. Jag såg alla fyra sorterna i en kiosk på Mall of America, och tänkte att jag kunde köpa dem på vägen ut. När jag var på varuhuset mådde jag inte helt bra, jag hade feber och sånt, så när jag började få nog orkade jag inte leta mig tillbaks till kiosken där alla fyra sorterna fanns, utan nöjde mig med en som hade två sorter – Jolt cherry bomb och Jolt blue. Vanlig Jolt cola har vi ju gott om här hemma, även om det hade varit trevligt att testa den amerikanska, och Jolt citrus climax är ingen cola, så därför kändes det något mer OK att skippa den. Hade jag varit pigg och frisk hade jag definitivt handlat alla sorter, nu fick jag nöja mig med två. Om/när jag åker tillbaks till USA ska jag definitivt försöka köpa med mig alla sorterna hem, även om de inte verkade gilla att åka flygplan.

Martin Gunnarsson

Ett förtydligande: Jolt blue har vi testat, men eftersom det inte är ens i närheten av cola finns den inte med här på sidan. Den är knallblå och smakar … blått.

ripto

såg på en bild på google massa jolt det var

JOLT ultra
JOLT red
Jolt Silver och dom 4 du har sagt

sök på jolt på google så får du se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *