Cherry coke

Cherry coke, alltså Coca-cola med körsbärssmak, lanserades 1985 som den tredje varianten av Coca-cola, efter Coca-cola och Coca-cola light. Det är därmed något av en klassiker bland coladrycker.
Cherry coke luktar lite väl mycket körsbär, medan smaken är något mer balanserad. Personligen tycker jag att den smakar för mycket körsbär och för lite cola. Den är ganska sliskig, efter ett halvt glas börjar man få nog. Samtidigt vill man ha mer, det finns en ganska trevlig fräschör i körsbärssmaken som sticker ut från det sliskiga, och det är den lilla strimman som räddar hela läsken från att bara vara sliskit elände.
Sammanfattningsvis är Cherry coke mycket god, men bara i små mängder. Det är definitivt inget jag skulle vilja dricka mer än en burk av. Däremot kan jag tänka mig att den går finfint på den amerikanska marknaden, där jag i alla fall inbillar mig att man har mycket högre sliskighetströsklar.
Cherry coke-förpackningen var länge rätt ful, röd- och svartspräcklig med lite “häftig” street-stil på bokstäverna. Men den har fått en rejäl ansiktslyftning, och har nu en förpackning i samma stil som de övriga medlemmarna av familjen Coca-cola.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 36cl
Inköpsställe:
AG:s favör, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
27,50 kr

88 kommentarer

Thomas

Hej igen! Nu har jag mailat och frågat Coca-cola Sverige hur det ligger till. Här är svaret:
Hej Thomas!

Tack för ditt mail. Det stämmer bra att vi har Cherry coke på 33cl burk numera i vårt sortiment, dock kommer den endast att säljas på ICA. Så där kan du hitta den.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa 020-65 60 70 alla helgfria vardagar mellan 09:00-15:00 (fredagar 10:00-15:00) eller maila på konsumentkontakt.se@cokecce.com.

Önskar dig en fortsatt trevlig dag!

Med vänliga hälsningar

Veronica

Konsumentkontakt

Coca-cola Enterprises Sverige AB

SMajkel

Både Cherry coke och Vanila Coke har funnits på City Gross och Maxi i Helsingborg i flera år på burk.

Thomas

Både Cherry coke och Vanilla coke har funnits på flera butiker i Uppsala med i flera år men de är importerade. Detta gäller Cherry coke som åter börjat produceras av Coca-cola Sverige.

Jonas

Bra, då kanske man slipper betala 11,90 burken…vad låg priset på (ICA, tillverkad i Sverige)burk?

pebbe

ush borde bara få ett i smak köpte från discshop.se
men jag gillade inte dethär

micho

god som fan. drack den konstant när vi var i spanien och nu finns den även i Sverige! :)

Ollie

Cherry coke, min 80-talsungdoms cola. Minns när den lanserades och frågade butikspersonalen som hade noll koll på det allra senaste heta produkterna, att den av mig inte gick att finna i butiken.

Kärlekskåla – vaérré? Nä, sånt finns inte här och är inte till för barn. Såerre!

Anonym

Den svenska Coca cola cherry ska man ha i julbordet i år! men även julmust också! yeah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *