Coop cola classic

För ett tag sen bytte Coop namn på sin Signum-serie av produkter till Coop, så att till exempel Signum cola blev Coop cola classic. Normalt sett hade vi bara lagt en länk från det nya namnet till det gamla, men eftersom recensionen av Signum cola var en av de första vi skrev så märktes det en ganska stor kvalitetsskillnad mellan den och de nya recensionerna här på Fulcola. Därför väljer vi att skriva en ny recension, och istället länka Signum cola hit.

Coop cola ger ett ganska bra första intryck, den luktar väldigt gott och ser trevlig ut. Designen på etiketten är inget mästerverk, men den funkar absolut och är definitivt inte bland de sämsta på marknaden. Etiketten är ganska informativ, en detalj vi gillar särskilt är att det står hur mycket socker colan innehåller (11%). Fint!

Coop cola skummar väldigt fint när man häller upp den, men skummet försvinner ganska fort. Som tur är småbubblar colan lite även ett bra tag efter upphällningen, perfekt kolsyremängd rent smakmässigt, och det är ju det som avgör, men skummet kunde ha stannat lite längre och småbubblandet kunde varit lite kraftigare.

Efter det fina utseendet och den goda lukten har man naturligtvis byggt upp vissa förväntningar, och man blir absolut inte besviken. Coop cola har en mycket fin colasmak som verkligen smakar cola. Den är lite väl söt, och även om den står över sliskbomber som Afri-cola och Paus cola blir man lite trött på sötman efter ett tag.
Coop cola är nog lite för söt för att passa bra som måltidsdryck, men till godis, snacks eller annat plock framför TV: funkar den säkert bra.

Sammanfattningsvis är Coop cola alltså en mycket lyckad cola, om det inte hade varit för den något överdrivna sötman. Mycket bra colasmak, sånt gillar vi.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop konsum, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
6,60 kr

43 kommentarer

Cola-fascisten

Smakar billig kemikaliesörja (som det också är) och den mjuka flaskan irriterar mig.

toshineon

Absolut bästa Colan någonsin, bra pris och godare än något annat jag smakat. Köper flera liter vid varje tillfälle jag får. Smakar bäst kall, den tappar mycket av smaken när den är varm.

dagon_

Detta är min favorit bland de billigare sorterna.
Jag tycker att den passar bra till allt, både mat och snacks.

Köttefar

smakar billigt skurmedel med undertoner av körsbär

Greger

Riktigt gott när man kommer hem från gruvan före helgen och säckar i tv-soffan.

anders

Gillade verkligen Signumkolan, osäker om jag testat den i ny förpackning, trodde den hade försvunnit.
Lutar åt kola till maten ikväll :)

köttefar

nu har Coop cola bytt utseende och recept/bryggeri så det kan smaka ännu mer skit fy f*n bojkotta skit coop!

köttefar

nu har Coop cola bytt utseende och recept/bryggeri så det kan smaka ännu mer skit fy f*n bojkotta skit coop!

Gustav

Fantastisk smak, söt som fan och uppfriskande, bästa fulcolan ever om ni frågar mig!

Mr. Cola

Så länge colan är kall så är det ingen större skillnad mellan den och Coca Cola. Helt klart godkänt substitut om man vill ha en billigare cola.

Jorma

nååjååå saaataanaaa peerkeeleee det smakar skiten djävla svenska colan

Sebastian

Den funkar, men den smakar skit i jämförelse med allt annat.

Martin

Okej smak, speciellt för priset, tyckte dock om coops X-tra cola bättre som dom sålde förut. Kanske gör det nu också, men inte på Coop där jag bor.

En sak som dock drabbat mig flera gånger är att jag får flaskor med väldigt lite eller ingen kolsyra. Är lite som att spela roulett. Så kläm på flaskan innan ni köper, så att ni känner att det är tryck i den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *