Coop cola classic

För ett tag sen bytte Coop namn på sin Signum-serie av produkter till Coop, så att till exempel Signum cola blev Coop cola classic. Normalt sett hade vi bara lagt en länk från det nya namnet till det gamla, men eftersom recensionen av Signum cola var en av de första vi skrev så märktes det en ganska stor kvalitetsskillnad mellan den och de nya recensionerna här på Fulcola. Därför väljer vi att skriva en ny recension, och istället länka Signum cola hit.

Coop cola ger ett ganska bra första intryck, den luktar väldigt gott och ser trevlig ut. Designen på etiketten är inget mästerverk, men den funkar absolut och är definitivt inte bland de sämsta på marknaden. Etiketten är ganska informativ, en detalj vi gillar särskilt är att det står hur mycket socker colan innehåller (11%). Fint!

Coop cola skummar väldigt fint när man häller upp den, men skummet försvinner ganska fort. Som tur är småbubblar colan lite även ett bra tag efter upphällningen, perfekt kolsyremängd rent smakmässigt, och det är ju det som avgör, men skummet kunde ha stannat lite längre och småbubblandet kunde varit lite kraftigare.

Efter det fina utseendet och den goda lukten har man naturligtvis byggt upp vissa förväntningar, och man blir absolut inte besviken. Coop cola har en mycket fin colasmak som verkligen smakar cola. Den är lite väl söt, och även om den står över sliskbomber som Afri-cola och Paus cola blir man lite trött på sötman efter ett tag.
Coop cola är nog lite för söt för att passa bra som måltidsdryck, men till godis, snacks eller annat plock framför TV: funkar den säkert bra.

Sammanfattningsvis är Coop cola alltså en mycket lyckad cola, om det inte hade varit för den något överdrivna sötman. Mycket bra colasmak, sånt gillar vi.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
Coop konsum, Lund
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
6,60 kr

43 kommentarer

naDah

hasse-lasse har tyvärr rätt..
jag personligen har jääävligt svårt för butikernas egna color..

Robert

För mig finns det två äkta cola: Coca cola och Igloo (glassen). Alla cola utom de med fruktig smak brukar falla under någon av de två varianterna. Av nyfikenhet och ekonomisk nyfikenhet köpte jag en x-tra och en signum som experiment. x-tra lägger sig mitt emellan smakerna och var förvånansvärt bra som cola till chipsen på tv-kvällen, då man bälgar i sig utan att finsmaka. Signum var i mitt test inte värd dubbla priset utan var jämlik, kanske lite mer cola och kolsyra.

Fredrik

Instämmer med Robert. Coop minst lika bra, och definitivt mer prisvärd.

Joel

Hmm… Jag tycker att signums cola är något bättre än ok.

naDah

hmm.. jag måste säga att jag har börjat uppsatta signums cola mer och mer.. den är inte alls dum, tyvärr blir den sliskigt som få när den blir avslagen vilket innebär att man måste dricka den rätt snabbt.. annars är den helt klart godkänd..

Martin Gunnarsson

Intressant att du har ändrat åsikt. Vad kan det bero på?

naDah

tja, jag drack en gång i empiriskt syfte och kom på att den var helt okej, och sen drack jag den igen och kom överens med mig själv att den var helt okej.

Mäjl

Kan avslöja att även denna cola tillverkas av Hellefors bryggeri!

Foffy

Är det den här colan som hette Pzazz förut? Jag köpte en flaska Pzazz en gång för att testa, och tyckte att den var så vidrig att den inte gick att dricka upp.

Martin Gunnarsson

Jag tror detta har diskuterats i gästboken, och jag har för mig att vi kom fram till att Pzazz och Signum fanns samtidigt.

han som är den!

helt klart den bästa colan, någonsin! perfekt smak, schysst och gripvänlig förpackning! hävs lätt under en kväll! verkar dock som om den inte säljs på Konsum längre..R.I.P

Martin Gunnarsson

Colan finns absolut att köpa, den heter bara Coop cola classic nu för tiden.

Harry

Pzazz och denna cola är 2 helt skilda varianter. Båda var dock tillverkade på samma ställe. Den sötaste Cola jag smakat.

Robert L

Den här colan smakar nästan exakt som Pepsi. Pepsi är ju lite sötare och smakrikare än Coca-cola, och frågan är om inte coops cola är ännu smakrikare än Pepsi (smakrikare alltså i meningen mer koncentrerad smak). Den här colan är min favorit och på grund av sin koncentrerade smak passar den extra bra till drinkar, typ cuba libre.

Lakritsegott

Väldigt god! Men på Domus har dom höjt till 12 kr (dessutom är jag less på den)

saylo

Jag tyckte om Signum Cola. Jag vet inte riktigt om jag helt går med på att det är samma cola som saluförs under namner Coop cola classic. Den duger, och är rätt god. Men det är inte Signum cola. :o/

CubaColaIsMyLife

Väldigt god, söt som tusan och svagt kolsyrad :)

Anonym

Smakar EXAKT som X-Tra Cola, bara 2 kronor dyrare. Men därmed inte sagt att den är dålig, för det är den verkligen inte!

Axel

Den blir blaskig snabbt som fan och konsistensen är lite tjock. Ingen höjdare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *