Jolt cola

America's most powerful cola

Jolt cola har länge varit många programmerares favoritbränsle, delvis beroende på att den innehåller ganska mycket koffein. En annan orsak är förmodligen att mycket av marknadsföringen för Jolt cola har riktats till datanördar.
Hur mycket koffein Jolt cola egentligen innehåller, och huruvuda detta varierar från land till land, råder det delade meningar om. En vanligt förekommande siffra är 200 mg/l. Food standards agency i Storbritannien har uppmätt mängden koffein i Jolt cola till 213 mg/l, så detta verkar ju stämma ganska bra. Hur mycket koffein Jolt colan som säljs i Sverige innehåller är oklart, vissa källor anger 150 mg/l. För att göra frågan mer komplicerad så står det inte på flaskan var colan produceras. Om det är samma Jolt cola som säljs i Sverige och Storbritannien är det ju 200 mg/l i den svenska också. Åbro bryggeri står i alla fall för importen.
Mycket koffein eller inte, Jolt cola är en helt klockren cola. Det är precis såhär en cola ska smaka, se ut och vara förpackad. Den känns inte lika söt som vissa andra colasorter, och har en lite annorlunda och ruskigt god colasmak. Den har en aningen sträv eftersmak, något som kan orsakas av den stora mängden koffein, men detta är absolut inget negativt utan gör bara att colan känns mindre sliskig. En riktig höjdare!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Tillverkningen har upphört
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Ica kvantum
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
19,80 kr

225 kommentarer

Rasmus Agrell

hej jag tycker att det är svårt att få tag i Jolt colan för den seljs inte i så monga butiker!mvh Rasmus.

Sandra

Rasmus agrell; Joltcola säljs på dom flesta hemköpsbutiker, ibland står dom inte i kyldisken utan lite undangömda men du hittar det nog :)
Mvh Sandra.

Jolt King

Dricker en till kvällsmackan just nu. Fy fan va den är god. Jolt is King.

oscar

jag tycker Jolt cola är gott!!!!!!!!!!! ,men jag hitar inte det så ofta i borås, vet ni var det går att få tag i borås…… oscar

Jolt King

Oscar

Brukar finnas i de flesta livsmedelsaffärerna. Pröva att titta bakom Den onämnbara colan som brukar stå längst fram och blockera utsikten till drickaavdelningarna i de flesta affärer så hittar du några burkar undangömda.
Om inte så fråga någon i personalen så beställer de säkert ett flak till dig.

Anonym

oscar: den är lite ovanlig, men här i stan finns den på willys och hemköp iaf, kolla i nån sån butik

nico

Aningen bitter men helt okej smak. Koffeinhalten är ju dock den största fördelen.

Alexander

hehe, älskar denna cola, är det godaste cola jag vet, (äfter någon cola jag smaka i paris för typ 9år sedan, som jag inte minns namnet på, LOL! :P )
men jag vill säja att Jolt är både bra smak och upppigande, och man kan vräka i sig mängder utan att må illa, en riktigt bra cola, och skulle dom sluta sälja 33cl jolts på kiosken i hova skulle jag bli tokig.
MVH Alexander, till alla fulcola ”nissar”

Ajax

Tjena på er där ute!
Någon som kan tipsa mig om ställen där man kan få tag på denna dryck i trakterna kring Helsingborg/Ängelholm i Skåne?
Tacksam för svar.
Mvh

marcus

ajax, bor så långt från skåne man bara kan nästan, men här uppe så hittar jag jolt på willys och hemköpbutiker, kolla i nån sån, de brukar ju oftast va samma sortiment på dessa kedjor!

Ajax

->Marcus jag tackar för ditt svar. Har ringt och kollat med några stycken och det fanns hemma så jag är på gång dit och shoppa. Beroende nä…. men länge sen jag smaka det….
Ha det fint där ute!

Didrik

Tjenare!:)

Undrar bara om ni skulle kunna vara schyssta och skicka lite klistermärken till mig, som jag kan sätta på min hjälm och andra saker.

Tack på förhand/ Didrik

Ekebobacken 8
61166
Nyköping
Sverige

Didrik

Tjenare!:)

Undrar bara om ni skulle kunna vara schyssta och skicka lite klistermärken till mig, som jag kan sätta på min hjälm och andra saker.
Tack på förhand/ Didrik

Ekebobacken 8
61166
Nyköping
Sverige

Benny

Alltså, hur kan denna ligga så högt? Drack den för flera år sen medans jag hade lan-party med polarna och den är ju helt fruktansvärt jävla (ursäkta uttrycket) äcklig, dricker hellre ljummet kranvatten än detta, vad har ni för smak egentligen?

GustavF

nico: Man har olika smak, dock är denna, egenligt mig och marjoteten grymt god ;)

Sephiroth

Denna och energidryck så sitter man uppe halva natten :)

Joltfantast

Finns inget bättre än att sitta och lana med polarna, man håller sig vaken med hjälp av jolt, och man lever sig in i spelet man spelar faktiskt. När det regnar, man lanar och dricker jolt, fan vad det är skönt.

JB

Har dock upptäckt att Jolt i pet flaska inte håller kolsyran. Väldigt stor skillnad på burk och pet således. Burk rekomenderas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *