Jolt cola

America's most powerful cola

Jolt cola har länge varit många programmerares favoritbränsle, delvis beroende på att den innehåller ganska mycket koffein. En annan orsak är förmodligen att mycket av marknadsföringen för Jolt cola har riktats till datanördar.
Hur mycket koffein Jolt cola egentligen innehåller, och huruvuda detta varierar från land till land, råder det delade meningar om. En vanligt förekommande siffra är 200 mg/l. Food standards agency i Storbritannien har uppmätt mängden koffein i Jolt cola till 213 mg/l, så detta verkar ju stämma ganska bra. Hur mycket koffein Jolt colan som säljs i Sverige innehåller är oklart, vissa källor anger 150 mg/l. För att göra frågan mer komplicerad så står det inte på flaskan var colan produceras. Om det är samma Jolt cola som säljs i Sverige och Storbritannien är det ju 200 mg/l i den svenska också. Åbro bryggeri står i alla fall för importen.
Mycket koffein eller inte, Jolt cola är en helt klockren cola. Det är precis såhär en cola ska smaka, se ut och vara förpackad. Den känns inte lika söt som vissa andra colasorter, och har en lite annorlunda och ruskigt god colasmak. Den har en aningen sträv eftersmak, något som kan orsakas av den stora mängden koffein, men detta är absolut inget negativt utan gör bara att colan känns mindre sliskig. En riktig höjdare!

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Tillverkningen har upphört
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Ica kvantum
Pris:
9,90 kr
Pris/liter:
19,80 kr

225 kommentarer

erik trygg

Hej jag heter erik och undrar om jag kan få några klistermärken ?
Källhemsvägen 29
590 72 Ljungsbro

Albin

Tja! , man kan köpa jolt på burk och i 0,5 liters flaska på rosa pantern i Ängelholm , tipsa gärna andra ställen runt Ängelholm och Helsingborg

GustavF

Håller absolut med JB, det är nån så enorm skillnad!

Shadow

Nån som vet ifall denna finns att köpa i götet eller?

Erik

Det här är fan inte cola. Den smakar skit och innehåller 100% kemikalier.

Cola fantasten

//Erik

Om du tycker så, så har du något fel på smaklökarna.

Cola fantasten

//Erik

Om du tycker så, så har du något fel på smaklökarna.

Det måste varit Coca-cola zero eller light du druckit och blivit yr i huvudet av alla sötningsmedlena (kemikalierna).

Molotov

Självklart finns den att köpa i Göteborg. Bara att titta in i butiker lite varstans, de flesta affärer har vett nog att köpa in den. En av favoriterna.

Znurre

Dricker ca: 2-4 burkar Jolt/dag och har gjort så i snart 2 år.
Det här är verkligen colan med stort C.

Se dock upp för flaskan, burk smakar som en helt annan dryck och är klart godare!

Martin Gunnarsson

Under en period smakade burkjolten väldigt mycket citrus, medan flaskjolten var rundare i smaken. Är det likadant nu?

Jolten

Jolt cola kommer gå konkurs så passa på tipsa om Jolt cola innan den försvinner. tipsa som tusan nu!

kom igen nu

Konstig att ingen bryr när denna Jolt cola står på top fem bland besökarna på femte plats som denna cola går i konkurs Verkar inte som alla gillar inte denna inga besvikelser.
här är Artikeln: http://www.fulcola.se/news.asp?id=324

manik

Ursäkta det långa texten det jag menar gå av Tekniska högskolans tunnelbane station gå inte mot Roslagsbanan gå mot andra där det står körsbärsvägen gå upp rulltrapporna där ser du en kiosken Noumans tobak och en butik handlarn i båda av de kan köpa Jolt cola på burk och flaska. Om ska gå till Nära dej ska ut från tunneln gå upp trappan där kommer de sen butik som heter nära dig där kan jolt på flaska. Nu gav en förklaring er som inte förståg som stog på tipset där uppe. ;)

Anonym

Godaste Colan jag druckit. Struntar helt i koffeinhalt och nördfaktor, den är helt enkelt den godaste. Gillar verkligen den mörka, inte så söta smaken.

xor

Finns det några rykten eller (helst) säkra källor om att joltcola kommer att köpas upp och produceras, trots att företaget går i konkurs? Receptet går ju att köpa, så bara för att företaget går ner kanske märket och smaken kan finnas kvar.

fedrik svärd

hur kan denna cola gå i konkurs?? den är den mest köpta colan på typ dream hack och även i vanliga butiker kös den väldigt ofta..

Martin Gunnarsson

Som vi har skrivit ovan beror det på att försäljningen har gått ned väldigt mycket, och de (dumt nog) hade skrivit under ett avtal om att beställa en förfärlig massa av sina speciella batteriformade aluminiumburkar med skruvkort. Förmodligen skrev de under ett sånt avtal för att få ned priset per burk, men jag tycker att hela idén med de burkarna var dålig från början.

Tord

Med största sannolikhet kommer ett nytt företag, troligen med samma anställda, köpa upp konkursboet och fortsätta. Business as usual, fast utan alla gamla skulder.

Ludde

Fick tag på 14 joltflaskor idag! Skit glad att jag fick tag på dom, finns ju inte att köpa längre :(

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *