Karma cola

En rättvis cola? En gång i tiden, när vår colavärld mest bestod av Coca-cola och Pepsi, hade det låtit märkligt. Idag läser vi glatt om Karma cola och känner “det var väl hög tid”, en väldigt positiv utveckling. Karma cola, som dagens testcola heter, har en genuint ursnygg förpackning. Fair trade-loggan och skruvlocket drar naturligtvis inte ner intrycket. På baksidan läser vi (självklart är texten i ett snyggt och lekfullt typsnitt) att Karma cola görs på rättvisemärkt rörsocker och äkta kolanöt odlad av Mende- och Temnefolken i Sierra Leone. Vi tänker inte låta det påverka betygen i övrigt, men nog känns det lite extra fint med en cola som vill göra världen lite bättre.

Glada i hågen skruvar vi upp flaskan och fyller våra glas. Karma cola skummar glatt vid upphällning, för att sedan bubbla lugnt och med rätt intensitet. Våra näsor möts av en riktigt kryddig och god coladoft, nästan så att man hör toner av “Mer jul” i den sena sommarbrisen. I ett högt glas bubblar kolsyran med ett härligt puttrande ljud.

Smaken blandar sig först med kolsyran innan den lugnar sig, sprider sig och fyller munnen. Karma cola är söt och smakar cola på colagodisvis men balanserar det proffsigt så att den aldrig riskerar att trilla i sliskträsket. Den här kan vi tänka oss att dricka både som ren läskedryck en varm sommardag och som ett stiligt tillbehör intill en bättre burgare. Eftersmaken är också riktigt mysig, mjuk och len, söt nog att göra en sugen på mer men inte så söt att man börjar önska sig ett glas vatten att varva med.

33 centiliter kan låta lite för en så god cola, men faktum är att vi börjar bli ganska nöjda när nivån i våra flaskor närmar sig botten. Det är bara att lyfta på hatten för ännu en bra avvägning.

Karma cola vill göra världen bättre. Hur det går i det stora får andra avgöra, men i det lilla är det inget snack om att Karma cola lämnar testpanelens värld en tydlig smula bättre och trevligare än innan.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Glasflaska 33cl
Inköpsställe:
Söder, Stockholm
Pris:
-
Pris/liter:
-

2 kommentarer

PeWe

När kom denna Cola ?
Har iof inte läst alla recensioner men lanserings årtal skulle vara kul att veta … för intresseklubben dvs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *