Kingsley cola

Kingsley cola är vår andra cola från Equator beverage company. Den första var Kingsley cola light, som vi ärligt talat inte lyckades gilla hur mycket vi än försökte. Förhoppningarna är därmed inte så högt ställda, men vi gör naturligtvis vårt bästa för att lägga alla fördomar åt sidan. En dålig sort behöver ju inte vara den som sätter tonen för ett helt märke. Med lite tur var lightcolan bara en tillfällig svacka.

Burken vår Kingsley cola kommer i är neutral men helt okej. Inget att klaga på och inget att yvas över. Vi går glatt vidare till upphällningen.

Kingsley cola skummar glatt och ganska rikligt och ser på det hela taget riktigt tilltalande ut när vi häller upp den. Tyvärr är det inte så mycket aktivitet i glaset när skummet väl har lagt sig. När vi doftar på glaset blir vi lite tveksamma. Det doftar en del cola, men samtidigt finns det något nästan unket över doften. Först tänker vi på instängt vatten, men sedan börjar vi fundera på olika sorters kryddor eller kanske exotiska frukter. Vi får en viss känsla av butik för asiatiska matvaror som behöver vädras ur lite.

Smaken då? Jodå, till en början smakar det ganska gott. Det är inte mycket kolsyra att tala om, och mot slutet och i eftersmaken kommer den där instängda doften/smaken tillbaka. Vi kan inte påstå att vi gillar den. Men den passar ändå ganska hyfsat in på något märkligt sätt, och det finns inte alls lika mycket av smaken som det gör av doften. Vi kan inte låta bli att undra lite försiktigt om det kan vara meningen att det ska smaka så? Sötman ligger i alla fall på en bra nivå, trots att det är såpass lugnt i glaset blir det aldrig för sliskigt. Smaken är också väldigt avrundad och snäll, det finns inte mycket av citronsyra eller annan syrlighet i Kingsley cola.

Nej, Kingsley cola var inte riktigt vår cola. Den luriga doften med tillhörande bismaker är det som främst drar ner betyget, men det fick gärna vara lite mer kolsyra i också.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Stålburk 33cl
Inköpsställe:
Namibia
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Wive Thuvesson

1 kommentar

räkcola

WoW! Den första afrikanska, äntligen har ni hittat en afrikans cola, coolt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *