Kirin cola shock zero

Det är roligare i Japan. I alla fall är det lätt att få den känslan när man sitter på vår bit av jordklotet och bara i undantagsfall får sig något från den uppgående solens land till livs. Kirin cola shock zero känns bara som ytterligare ett exempel i en mycket lång rad – en spännande cola från ett spännande land förpackad i en gräll burk. Nej, den är inte finstämd, men vi tycker ändå att burken på något sätt är rätt skön i all sin skrikighet. Den känns lite som en billig skräckfilmsaffisch med glimten i ögat. Vi slår tankarna på gummumonster som anfaller Tokyo ur tankarna, öppnar burken och häller upp.

Kirin cola shock zero skummar väldigt friskt, snyggt och energiskt när vi häller upp. Glaset en oväntat stark doft av cola och citron med inslag av nejlika. I efterdoften kan vi nästan få en känsla av flytande hobbylim. Den där sorten som användes till modelljärnvägar och som sades vara (och förmodligen var) onyttig men doftade ack så gott. Till färgen är Kirin cola shock zero mycket mörk och fin. Kastande allt tålamod vind för våg höjer vi glaset och smakar.

Smaken har precis som doften starka citroninslag. En tydlig men behaglig ton av beska ligger i gommen. När vi tänker lite till börjar vi tänka på rom och cola. Mycket angenämt. Alkoholkänsla eller ej finner vi Kirin cola shock zero lättdrucken, inte så mycket kolsyra när vi väl dricker men colan känns inte platt eller vattnig för det. En god och förmodligen rätt vuxen smak.

Vi kanske borde ha sagt det direkt, men det är inte undra på att Kirin cola shock zero smakar som den gör – den innehåller 5% alkohol och är tydligen en blandning av cola och en japansk alkoholhaltig dryck kallad chūhai. Vi hade inte en tanke på detta när vi inledde testet, inte förrän smaken, känslan och texten “5%” mitt bland alla främmande skrivtecken fick oss att friska upp minnet medelst nätsökningar och erinran om Kirin cola shock med sitt spritinnehåll.

Alkoholen begränsar förstås antalet tillfällen då det passar att ta sig en Kirin cola shock zero (som om inte problemet att få hit den från Japan gjorde en större del av jobbet), men vi skulle mycket väl kunna tänka oss att byta ut en öl – eller varför inte en drink, det ligger nästan ännu närmare till hands – då och då mot en Kirin cola shock zero.

Om inte smaken gjorde det så placerar alkoholen solklart Kirin cola shock zero i facket vuxencola. Det säger förstås så gott som ingenting, men Kirin cola shock zero har just blivit vår favorit i kategorin alkoholhaltig cola. Snälla Systemet, importera?

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
MaruFuji, Fussa, Tokyo, Japan
Pris:
9,76 kr
Pris/liter:
29,58 kr
Övrigt:
Colans bäst-före-datum hade passerats
Donerad av:
Jack Wangebo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *