K´Spark cola

Fredrik köpte K´Spark cola i en billighetsbutik i Hong Kong, men den ser ut att vara japansk. När vi recenserade vår första japanska colasort, Las cola, trodde vi att den hade en unikt formad burk och tyckte det var ganska fräckt. Nu tyder det mesta istället på att alla, eller åtminstone de felsta japanska aluminiumburkarna ser ut på samma sätt. Det som skiljer dem från “vanliga” aluminiumburkar är ett lite veckat parti överst på burken.

Vi vet faktiskt inte så mycket mer om K´Spark cola. Det är väldigt svårt att hitta någon information om den, kanske för att vi inte kan japanska. Det har visserligen ingen större betydelse, men vi gillar att ha lite bakgrundsinformation i våra recensioner.

K´Spark cola skummar rejält, och skummet håller sig kvar ganska länge. Tillräckligt länge för att det ska vara i vägen. Vi kan inte läsa innehållsförteckningen på burken eftersom den är på japanska, men kaloriinnehållet avslöjar att colan med mycket stor sannolikhet är sötad enbart med socker (vanlig sockercola brukar ligga på runt 42 kcal/dl). Annars kunde man tänka sig att något sötningsmedel stod för skummet. En intressant detalj i sammanhanget är att även Las cola skummar ganska rejält. Kanske vill japanerna att cola ska se ut så?

Efter att vi har tagit några klunkar är det helt uppenbart att K´Spark är en söt rackare. Varje klunk är ganska god, men efter ett halvt glas är man inte särskilt sugen längre. Man får en väldigt sliskig smak i hela munnen, och det blir värre för varje klunk man tar. För recensionens skull håller vi ut ett tag, men det är inte särskilt njutbart. Den här colan är helt enkelt för söt. Det tillsammans med skummet ger ett ganska dåligt helhetsintryck. Vi skulle inte rekommendera K´Spark cola ens om den fanns att köpa i Sverige, och den är definitivt inte värd att åka till Japan för.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
Jusco 10$ Store, Kowloon city plaza, Hong Kong
Pris:
4,00 kr
Pris/liter:
11,27 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *