Läckö cola

Läckö cola är ännu en dryck tillverkad av Hellefors bryggeri. Informationen på nätet är ganska skral, vi har faktiskt inte lyckats reda ut för vem Läckö cola faktiskt produceras. Hellefors bryggeri fokuserar nämligen på att producera drycker på uppdrag av andra, så någon form av beställare bör det finnas.

Vi lägger detta för stunden högst oviktiga mysterium åt sidan och tar oss en titt på själva burken istället. Här finns ingen tvekan, vi gillar det vi ser. Att kombinera rött, metall och bubblor på en colaförpackning skakar inte direkt världen i sina grundvalar, men Läckö cola gör det på ett sätt som känns både snyggt och ganska fräscht.

Läckö cola skummar rejält och fint när vi häller upp, här gäller det att hålla igen på takten för att inte spilla. Det sista skummet försvinner med ett fräsande ljud, kvar finns en energiskt bubblande och skönt mörk cola med en doft som på något sätt påminner oss om c-vitaminbrustabletter när vi höjer glaset mot munnen.

Smaken är friskare och syrligare än Coca-cola, här finns klart mer citruskänsla. Vi kan tänka in lite Champis eller Pommac i doften, men bara lite. Det är en bra balans av friskhet och sötma i början, men sötman tar alltmer överhanden mot slutet av klunken.

Läckö cola är en kompetent fulcola, men det fattas ändå något som höjer den över mängden. Kanske är det sötman, som på något sätt plattar till hela smakupplevelsen. Och även om glaset skummar glatt varje gång vi fyller på är det inte så mycket drag i det vi faktiskt dricker ur glaset. Slutomdömet blir helt okej, men utöver den trevliga burken ser vi inte varför vi skulle välja Läckö cola framför något annat alternativ i butikshyllan. Vill man se det mer positivt ser vi å andra sidan ingen anledning att inte välja Läckö cola om den står bredvid andra color i samma prisklass. (Burken är ju faktiskt riktigt snygg.)

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Niclas Lardh

14 kommentarer

Daniel

Testa den på burk idag, riktigt god faktsist! Klart över mina förväntningar till en “billighets-cola” :)

Mäjl

Jag kan påpeka lite försynt att Hellefors Bryggeri numer ägs av Spendrups.

Acke

Jag tycker att den inte var särskilt god :(
Finns bättre fulcola! :)

Micke

Såldes för 1kr burken här så köpte 10st, helt okej smak (:

Anonym

Denna fulcola levererade en smak som var långt över förväntan. En av de allra bästa fulcolorna. Om inte den bästa.

Anonym

tycker faktiskt att det var en av dom tråkigaste cola sorterna jag har smakat,smakade rätt blaskigt faktiskt

Martin o Fredrik

Den o premier är den godaste fulcolan som finns ;)Min bror köper jämt hem en burk när han är och handlar chips;)

Daniel

Håller med Martin o Fredrik. Köper mig en burk då jag är ute o handlar och slänger in den i frysen en stund så att den blir iskall. Underbart!

Danne

köpte ett par burkar på ica maxi när jag var där 3kr burken billigt och bra och god var den oxå

Thobani

Jag har ju bara hittat en grf6n med rf6da hje4rtan. Visste inte ens att det fanns se5 me5nga stoerr! :)Men nu vet jag och fe5r fortse4tta jaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *