Maku kevyt vanilja-kola

Vaniljcola stöter man inte på sådär jätteofta, så man blir ofta ganska glad när det väl händer. Maku kevyt vanilja-kola kommer från Finland, och vi fick tillfälle att smaka på den på vår vid det här laget ganska välkända colaprovning i Stockholm. Kevyt betyder “lätt”, men det här är ingen helt sockerfri cola. Den innehåller både socker och sötningsmedel, något som verkar vara ganska vanligt i finland. Det förekommer naturligtvis i andra länder också, som exempel kan Coca-cola C2 och Eldorado cola 50 nämnas.

Maku kevyt vanilja-kola luktar väldigt lovande, och man ser fram emot en riktig höjdarcola. De första millisekunderna efter att man har tagit en klunk lever smaken upp till förväntningarna, men sedan faller den platt och lämnar efter sig en sötningsmedelsmättad blaskighet. Det är som att den bara smakar gott i främre halvan av munnen, kanske en bieffekt av blandningen av socker och sötningsmedel.

Utseendemässigt lämnar Maku kevyt vanilja-kola också en hel del att önska. Den har visserligen helt rätt färg och så, men den skummar nästan ingenting och är inte särskilt bubblig efter att man har hällt upp den. Inget drag, helt enkelt.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 25cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Micael Popoff

1 kommentar

Hofman

Hittade den inte när jag var i Finland i juni, så den finns kanske inte kvar tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *