Nygårda cola

Med smak från naturen

Nygårda är en serie läskedrycker från Spendrups smaksatta och färgade enbart med naturliga ämnen. Idag ska vi stifta bekantskap med colan i gänget, Nygårda cola. Den har länge funnits tillgänglig i vår närhet, men smugit under vår colaradar då den ser så välbekant och vanlig ut. Vi var helt övertygade om att vi hade testat den för länge sen tills en smygande misstanke fick oss att kolla upp det hela.

Vårt testexemplar levereras i en PET-flaska på 33 cl, en lite rolig och annorlunda storlek på just PET-flaskor. Den känns liten i handen på ett mysigt sätt när man är van vid halvlitersflaskor. Etiketten går i rött och grönt, och på håll ser den lite grötig ut. Vid en närmare anblick ser man att det gröna är en riktigt mysig illustration av en äng med björkar runt, ett inbjudande ställe att ta sig en cola på. Den liknar Sprecher cherry cola på det viset, en jättefin illustration som ser bra ut på nära håll men rörig och svårtydd på avstånd.

Nygårda cola skummar kvickt och ganska ljudligt när vi häller upp vårt första glas. Rent utseendemässigt tycks den vara rikligt kolsyrad. Den doftar klassisk cola av det lite mörkare slaget. Smaken matchar doften väl, den liknar colanappar men några snäpp mörkare och med en ganska djup sötma. Smaken är inte lika barnslig som vi hade väntat oss, men den är inte heller vuxet barsk eller sträv. Sötman är visserligen påtaglig, men det finns en ton av koffein som tillsammans med den ganska friska kolsyran ser till att man i alla fall dricker större delen av flaskan utan att ens börja tröttna.

Nygårda cola känns balanserad och trevlig utan att direkt sticka ut åt något håll. Vi anar redan innan vi kollat upp saken att det här är en cola som även säljs i glasflaska, och så är mycket riktigt fallet. Både smaken och etiketten andas backläsk. I en blandad back ska det så klart finnas cola, och precis den sortens cola är Nygårda cola. Vanlig, något de flesta kan uppskatta, men inget som får en att höja på ögonbrynen allt för mycket.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 33cl
Inköpsställe:
City Gross, Lund
Pris:
6,90 kr
Pris/liter:
20,91 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *