Panacrest cola

Always refreshing

Panacrest cola är japansk, men vill som så många andra påminna om USA. Burken ger ett ganska neutralt intryck. Dess utseende säger oss inget mer än “cola” (och “made in USA”, stämmer det?), en väldigt tydlig men opersonlig rödvit design med inslag av amerikansk flagga. Vi tar och häller upp helt enkelt.

När vi gör så skummar det, ganska rikligt och småbubbligt, och en coladoft med starka inslag av citrus fyller vår näsa när vi doftar på glaset. Väl upphällt är skummet snabbt försvunnet och det bubblar lagom mycket. Inget fel på utseendet med andra ord, det ser kvalitativt ut.

Och kvalitetskänslan håller i sig när vi smakar, det här är en riktig kvalitetscolasmak. Den där citrusdoften återfinner vi ingen förklaring till i smaken, här är det ren och solid colasmak som gäller.

En sak vi börjar undra är om det skulle gå att skilja på Panacrest cola och Coca-cola i ett blindtest. Såhär för sig själv kan vi inte komma på något bergsäkert sätt som smaken skiljer sig. En annan sak vi undrar är om det stora märket “Made in U.S.A.” på förpackningen verkligen stämmer, eller om det är en ren marknadsföringsgrej. Tanken att tillverka cola i USA och skeppa den till Japan känns lite … slösaktig, men våra kunskaper i japanska hindrar oss tyvärr från att ta reda på mer. När vi släpper loss Googles översättare på Panavacs webbplats påstås det faktiskt aldrig att Panacrest cola importeras från USA, bara att Panacrest är deras eget märke. Att översättaren ger oss meningar som “The price of fresh California refreshing soda” gör oss dock lite tveksamma till exaktheten i informationen. Finns det någon bildad läsare som kan hjälpa oss att ta reda på mer?

I vilket fall som helst är Panacrest cola en riktigt bra cola. Det enda negativa vi kan komma på för stunden är att den smakar så likt Coca-cola att vi har svårt att känna skillnad. Är man riktigt gnällig kan man tycka att det är tråkigt att folk apar efter Coca-cola istället för att göra något eget. Eller så kan man se det hela lite mer somrigt positivt: om den fanns att köpa här i trakten skulle den lätt kunna bli vår standardcola. Ingen dålig slutsats, om man frågar oss.

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Japan
Pris:
-
Pris/liter:
-
Donerad av:
Jack Wangebo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *