Pepsi boom

Den första nya colasorten jag stötte på under min resa till Spanien för någon vecka sedan var Pepsi boom. Pepsi boom, snacka om coolt namn. Man tänker sig att det är något i stil med Jolt cola, med massor av koffein eller så. Pepsi boom, det måste ju bara vara något utöver det vanliga!
Den något sorgliga sanningen är att Pepsi boom är vanlig Pepsi fast utan koffein. Boom – inget koffein. Kanske inte det mest beskrivande namnet i världshistorien.
Vår burk har någon sorts vansinnigt odjur på framsidan. Det verkar vara en seriefigur som heter Doraemon. Burkarna utan det lilla trollet var mycket snyggare, men jag hittade den här först, och det kändes fånigt att släpa runt på två burkar med samma cola i.
Ett litet förtydligande kanske är på sin plats, Pepsi boom innehåller socker, men inget koffein. Alltså inte som Coca-cola light caffeine free som inte innehåller något över huvud taget.
Pepsi boom har en lite märklig eftersmak, den har nyanser av yoghurt och mörkt bröd i sig, om man nu ska ta till vinprovarspråk. Den märkliga eftersmaken fylls förmodligen ut av koffeinet i riktig Pepsi. Den känns lite sliskig, men smakar över lag riktigt gott. Man känner att det är något speciellt med den, men det är en trevlig cola av hög kvalitet, absolut inget inköp man behöver tveka inför.
Vissa personer tycker nog att cola utan koffein är som en korv med bröd utan korv, men alla dricker ju inte cola för att bli pigga. Om man får svårt att sova av cola med koffein är det ju alldeles utmärkt att det finns alternativ. Det kanske ändå inte är någon bra idé att avsluta dagen med en Pepsi boom, sockret lär göra sitt för att hålla dig vaken en stund till.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 33cl
Inköpsställe:
Barcelona, Spanien
Pris:
-
Pris/liter:
-

2 kommentarer

Mäjl

Varför kommer det inge skojiga colasorter till sverige? Vi fick Coca Cola vanilla men det är ju inget =(

Flummbullen

Har smakat den precis innan jag gick på flygplanet hem till sverige, jag var i Alghero,Sardinien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *