Pepsi max ginger

Ingefära har blivit en ganska populär liten knöl de senaste åren, och inte bara som smaksättare. Många höjer dess hälsofördelar till skyarna och kokar ingefärsshots så det står härliga till, men vi låter det vara osagt huruvida de faktiskt har någon effekt. Gott är det i alla fall, och vill man inte koka själv finns det gott om överprisade shots i mataffärerna. Om det mest är smaken man är ute efter dök det upp ännu ett alternativ under våren, Pepsi max ginger. Trots ingefärans popularitet är det en otippad colatillsats, och det gillar vi!

Förpackningen känns oinspirerad. Flaskans form känns lite fel att klaga på, men etiketten känns verkligen som att man tagit mallen och bara valt en annan bakgrundsfärg att tona till. En ganska tråkig sådan dessutom.

Colan bubblar fint när man häller upp den, men det lugnar sig snabbt, och kvar blir ganska stora men glesa bubblor. En ganska rejäl doft av ingefära når våra näsor, och höjer förväntningarna ett snäpp.

Smaken visar sig vara riktigt trevlig. Testpanelen är av åsikten att Pepsi kan bli ganska tung och … kanske inte sliskig, men i alla fall något åt det hållet. Här kommer ingefäran in och räddar situationen på ett intressant sätt. Det är inte som att ingefäran gör smaken friskare eller lättare, om något kan vi tycka att smaken fördjupas lite av ingefäran, men det är något med ingefärsinslaget som balanserar väldigt fint. Det blir mer liv och rörelse i smaken, lite sting som väger upp det söta och sötningsmedliga (och Pepsi max ginger smakar sötningsmedel, rent och oförställt) riktigt trevligt. Cola och ingefära är helt klart en bra kombination. Eftersmaken får också en trevligt kryddig anstryktning istället för att bara vara den klassiskt löddriga sötningsmedelssötman.

I slutändan är vi positivt överraskade men inte hänförda av Pepsi max ginger. Vågar vi hoppas på en framtid där stora colamärken vågar blanda i oväntade saker oftare?

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 1,5l
Inköpsställe:
ICA Kvantum Munkebäck
Pris:
14,90 kr
Pris/liter:
9,93 kr

9 kommentarer

Mats Björkman

Älskar cola i alla dess former. Vanilj, cherry, Pepsi twist och även de tidigare lightcolorna med apelsin- men detta var odrickbart. Tog mig igenom en halv 1.5-liter, men hällde ut resten. Sluta sälj skiten nyss!

Martin Gunnarsson

Nice! Jag har sett deras andra sorter, men inte colan.

Sockerbiten

Galet dålig, fick hälla ut. Men Pepsi Fire, ojojoj vad bra! Synd den inte kommer tillverkas mer …
PS: När kommer recensionen av världens godaste läsk, Jarritos Mexican Cola? Om den kom fram med posten? ;)

Johan S

Bland det vidrigaste jag har druckit. Köpte två, men fick hälla ut den ena och lyckades byta den andra i butiken.
Tvi väre! Minus 5 Stjärnor!

Mats F

Jag älskar Pepsi max och (miss)brukar denna dryck in absurdum. Efter den lyckade Pepsi max chill för många år sedan tänkte jag att även denna måste vara fina fisken. Men ack vad jag bedrog mig. Jag brukar normalt sett inte vara känslig för halsbränna men detta vara ren halsbränna i en flaska. Jag hade baxat hem två 1,5-litersflaskor och ångrade att jag inte hällde ut resten efter ett glas. Snål som jag är så tvingade jag mig i nästan allt. Min personliga uppfattning är att denna är helt vedervärdig, faktiskt bland det värsta jag smakat. Det är märkligt hur en Pepsi max kan förstöras så effektivt. Jag har inget emot ingefära men denna dryck vara vederstygglig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *