Pepsi max chill

With a rush of cool apple

“With a rush of cool apple” och “Limited edition” skriker flaskan, som på det hela taget inte känns speciellt snygg. Locket tycker jag är rätt trevligt i färgen, men etiketten känns bara rörig. Bättre och snyggare kan ni Pepsi! Vi går raskt vidare till att öppna och hälla upp.

Pepsi max chill har ett snabbt undflyende, storbubbligt skum. Doften är ganska trevlig, fast på ett konstgjort sätt. Det luktar rätt mycket som alkoholfri äppelcider, och väldigt grönt.

Smaken balanserar mellan cola och äpple, på ett sätt som känns väl blandat. Äpple och äpple förresten, en konstgjord smak som liknar äpple och drar en hel del åt päron är kanske mer sant att säga. Ju mer jag smakar desto mer börjar jag tänka på conferencepäron. Såna där brunfläckiga, ofta ganska mosiga päron. Det finns heller inte ett spår av äkta äppeljuice i innehållsförteckningen, men det hade jag inte direkt väntat mig heller. I alla fall, det är inte cola först och tillsats sedan, som vi kände med Coca-Cola blak, utan en helhet hela vägen från tand till gomsegel. Känns både sött och mjukt, utan att kännas för sliskigt.

Däremot tycker jag absolut inte att smaken är “a rush of cool apple” (ett rusk av kalla äpplen?). Äppelsmaken är något som gör colan fylligare, rundare och lite tyngre. Det här är inte någon självklar törstsläckare i sommar för min del, när jag är varm och svettig kommer jag nog alltid att välja en cola med lättare smak. Däremot är det en god cola i övrigt. Den där lite mäktiga känslan man kan få av vanlig Pepsi max finns också med på ett hörn, så man börjar känna sig rätt nöjd (eller till och med sugen på något att skölja munnen med) oväntat snabbt. Pepsi max chill är en lite tyngre cola som man dricker i lugnare tempo när … Ja, jag vet faktiskt inte riktigt när, och det kan nog vara ett problem. Gott och välgjort, men jag har ingen aning om i vilken situation eller till vilket tilltugg jag skulle kunna känna att det här var den perfekta colan. Är en smak god och bra om man inte kan komma på något tillfälle man skulle vara riktigt sugen på den? Jag lutar ändå åt det, men problemet påverkar faktiskt smakbetyget en bit i negativ riktning.

Sammanfattningsvis tycker jag Pepsi har lyckats bra med den här smaksatta colan. Man har fått en bra och väl fungerande blandning mellan cola och päron, äppelsmak. Någon solklar törstsläckare är det inte, men ett trevligt och eget tillskott i colafloran är den helt klart. Fram för fler djärva experiment från colatillverkarna!

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-

28 kommentarer

Martin Gunnarsson

I Sverige är det nog omöjligt, men ibland finns olika limited editions i olika länder vid olika tillfällen. Svårt att veta dock.

Mats F

Jag saknar också denna. Jag skaffade hus hösten 2006 och första semester, alltså sommaren 2007, drack jag stora mängder av denna när jag njöt av att sitta på min altan eller när jag låg i hängmattan. Jag är Pepsi max-narkoman men skulle hellre dricka denna än vanlig Pepsi max. Om den återlanseras så beställer jag nog en hel lastpall så att jag klarar mig i ett halvår i alla fall. Måtte den komma tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *