Pepsi max chill

With a rush of cool apple

“With a rush of cool apple” och “Limited edition” skriker flaskan, som på det hela taget inte känns speciellt snygg. Locket tycker jag är rätt trevligt i färgen, men etiketten känns bara rörig. Bättre och snyggare kan ni Pepsi! Vi går raskt vidare till att öppna och hälla upp.

Pepsi max chill har ett snabbt undflyende, storbubbligt skum. Doften är ganska trevlig, fast på ett konstgjort sätt. Det luktar rätt mycket som alkoholfri äppelcider, och väldigt grönt.

Smaken balanserar mellan cola och äpple, på ett sätt som känns väl blandat. Äpple och äpple förresten, en konstgjord smak som liknar äpple och drar en hel del åt päron är kanske mer sant att säga. Ju mer jag smakar desto mer börjar jag tänka på conferencepäron. Såna där brunfläckiga, ofta ganska mosiga päron. Det finns heller inte ett spår av äkta äppeljuice i innehållsförteckningen, men det hade jag inte direkt väntat mig heller. I alla fall, det är inte cola först och tillsats sedan, som vi kände med Coca-Cola blak, utan en helhet hela vägen från tand till gomsegel. Känns både sött och mjukt, utan att kännas för sliskigt.

Däremot tycker jag absolut inte att smaken är “a rush of cool apple” (ett rusk av kalla äpplen?). Äppelsmaken är något som gör colan fylligare, rundare och lite tyngre. Det här är inte någon självklar törstsläckare i sommar för min del, när jag är varm och svettig kommer jag nog alltid att välja en cola med lättare smak. Däremot är det en god cola i övrigt. Den där lite mäktiga känslan man kan få av vanlig Pepsi max finns också med på ett hörn, så man börjar känna sig rätt nöjd (eller till och med sugen på något att skölja munnen med) oväntat snabbt. Pepsi max chill är en lite tyngre cola som man dricker i lugnare tempo när … Ja, jag vet faktiskt inte riktigt när, och det kan nog vara ett problem. Gott och välgjort, men jag har ingen aning om i vilken situation eller till vilket tilltugg jag skulle kunna känna att det här var den perfekta colan. Är en smak god och bra om man inte kan komma på något tillfälle man skulle vara riktigt sugen på den? Jag lutar ändå åt det, men problemet påverkar faktiskt smakbetyget en bit i negativ riktning.

Sammanfattningsvis tycker jag Pepsi har lyckats bra med den här smaksatta colan. Man har fått en bra och väl fungerande blandning mellan cola och päron, äppelsmak. Någon solklar törstsläckare är det inte, men ett trevligt och eget tillskott i colafloran är den helt klart. Fram för fler djärva experiment från colatillverkarna!

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
-
Pris:
-
Pris/liter:
-

28 kommentarer

Andreas Svensson

(Köpt på Ica Kvantum, Norrköping 20:e april)

Det var etiketten som fick mig att upptäcka denna Pepsi! Hade aldrig hört talas om den förut, men dess utseende fick mig att tänka på en frisk härligt dryck som cola light lemon, fast med äpple.

Jag köpte den utan att tveka, och den var helt ok. Smakar mer som äppeldryck med colasmak dock. Den luktar lite unket, men smaken är det inget fel på så länge den är kyld. Denna fungerar absolut inte rumstempererad. =|

Mäjl

“Oj vilken annorlunda smak” var den första tanken som slog mej, verkligen en mixad smak av cola och äpple och inte bara en lätt eftersmak som man kan tro innan.

H-G

Kul att testa men jag köper den nog inte igen blir nog omdömmet för den här colan. Fredrik, jag drack den till en Whopper pepper och där passade den inte enligt min mening.

CokeMeisteR

God i början sen kom light eftersmaken = blääh men äpplesmaken stannade kvar så den duger :)

Fisk

Tyckte colasmaken kom en aning i skymdundan i denna cola, samt att den skulle må bättre av att vara sockrad, smakade ungefär som kolsyrad äppelsaft i light-verision

Hofman

Jävligt god! älskar smaken och idén av äpple-cola!Bra att det är light, eftersom light är godare än vanlig.

Magnus

Det är bra att den inte smakar sötningsmedel, men ack så söt den är. Inte en törstsläckare precis.

Mister Krister

Grymt nöjd med den här colan. Min favorit just nu, mycket bra att ha när man bara tar det lugnt eller “Chill”:ar.. Höhö.
Kommer bli ledsen i Augusti när de slutar med den här.

ripto

den här är min absuluta favorit nu också synd att jag upptäckte den så sent smaka den för första gången i förgår men sen köpte jag 3 liter av den dom kosta en 5 :p

Simon Gahm är en häst

Fullkomligt genom vidrig cola drak ett smakprov på coop forum Beskt som fann man hade eftersmaken kvar i käften skitlänge

Sara Forzelius

Jag var bara tvungen att skriva en kommentar om denna nya Pepsi-smak (chill “with a rush of cool apple”). Den är bara heelt suveränt god, jag blev rent överraskad! Otroligt fräsch och både söt och syrlig samtidigt i precis lagoma propotioner!! Hoppas den kommit för att stanna på marknaden för jag vill köpa fler!!!!! Den mååste stanna ;o)

Martin Gunnarsson

Den är inte här för att stanna, den presenterades i alla fall som en tillfällig sommarsmak, så det är nog läge att bunkra upp ordentligt om du vill kunna dricka den framåt hösten.

HL

Gillar denna skarpt. Hoppas den stannar/återvänder. Hitintills har jag endast sett 1,5L på Coop Forum Värmdö. Men när jag kom dit för att fylla på för någon vecka sedan var de borta. :'(
Blir helt enkelt till att köpa halvliters i pressbyrån i oviss tid framöver.

Niklas

Förstår inte var alla positiva omdömen om detta rävgift kommer ifrån. Det är det absolut vidrigaste jag druckit. Möjligen slaget av cassis-läsken jag köpte vid samma tillfälle. Köpte den visserligen i Ungern, men jag antar att den svenska versionen smakar ungefär likadant.

miffo

Pepsi har lyckats bra med balansgången mellan cola och äpple. Dock är det någonting som inte stämmer. Äpplesmaken smakar som om äpplena vore ruttna (även fast det är riktiga äpplen utan bara tillsatser). Colan helt klart godkänd men det blir inget jag kommer dricka mängder av.

HL

E-postade Carlsberg Sverige om vad ödet blir för denna fantastiska Cola. Bara att rulla tummar och se.

Zara

Är lätt den bästa dricka jag någonsin druckit! Kan bara inte få nog av den, blev väldigt ledsen när jag såg att den sluta säljas ;( förstog först inte varför men läste sen att det bara ar en tillfällig dricka. Mycket synd tycker jag för den var verkligen den perfekta sommar drickan enligt mig! (: hoppas den kommer tillbaka snart, saknar smaken så grymt! Kan inte dricka en vanlig Pepsi utan att tänka på denna härligt söt-syrliga dricka.

Anonym

Knull också! att den här drickan inte finns längre. jag saknar den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *