Pepsi max mojito

Maximum kick - no sugar

Genom åren har Pepsi släppt massor av tillfälliga varianter av sina drycker, och i vår del av världen framför allt Pepsi max som har fått diverse smaktillsatser. Vi gillar verkligen de här tillfälliga smakerna, eftersom de ofta är lite mer galna än standardutbudet. Förra sommaren kunde vi avnjuta Pepsi max chill, med smak av äpple, som många verkar ha fattat tycke för. I år har vi inte sett något utöver det vanliga från Pepsi, men under en resa till Köpenhamn visade det sig att danskarna har välsignats med en väldigt otippad Pepsivariant: Pepsi max mojito!

Mojito är en romdrink från Kuba med smak av mynta och lime, som brukar vara extra populär på sommaren, och vi är väldigt spända på hur en colatolkning av den kan smaka. Etiketten är en trevlig variant av den vanliga Pepsi max-etiketten, med en del gröna inslag. Inget utöver det vanliga, men väldigt passande får vi säga.

Som många andra aspartamsötade colasorter skummar Pepsi max mojito ganska friskt, och man får ta det lite lugnt när man häller upp den. När skummet har lagt sig är colan hemtrevligt bubblig, och den ser väldigt inbjudande ut. Doften är somrig, med tydliga inslag av citrus. Vi tar ett par klunkar, och blir lite tagna på sängen av den fylliga smaken. Colasmaken hamnar ibland lite i skymundan i smaksatta colasorter, men här känns den tydligt. Myntasmaken är också påfallande tydlig, och visst finns det en del limetoner där också. Pepsi max mojito smakar mycket, kanske på gränsen till för mycket. För mycket smak kanske man inte ska klaga på, men det är väldigt mycket tunga smaker långt bak i munnen, och efter ett tag blir det lite för mycket. På den positiva sidan är eftersmaken av sötningsmedel i princip obefintlig, och det verkar inte vara någon lätt grej att få till.

Över lag får vi ändå säga att Pepsi max mojito är en lyckad cola. Den smakar helt klart mojito, och att det blir lite mycket i längden för vissa stämmer ju definitivt på förlagan också. Nu undrar vi bara varför inte vi i Sverige fick ta del av den här spännande pepsivarianten?

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

Recenserat exemplar

Förpackning:
PET-flaska 50cl
Inköpsställe:
Huvudbangården, Köpenhamn
Pris:
-
Pris/liter:
-

5 kommentarer

Peter

Bra recension, den sammanfaller väl med hur jag själv uppfattar den (även om jag själv ger smaken betyget 4 – den är väldigt törstsläckande och perfekt till både pastarätter, hamburgare men absolut också helt utan mat, med is). Tyvärr har den ju inte lanserats i Sverige ännu, och i Danmark har den i likhet med Pepsi max chill/Green Apple bara sålts under en begränsat kampanjtid i “limiterad upplaga”. Kampanjtiden är över nu och hittar man den fortfarande så torde det bara vara i butiker som har kvar delar av sitt lager. Med andra ord: stöter du på Pepsi max mojito någonstans, köp upp så mycket du kan bära med dig. Det kommer du inte att ångra!

Mäjl

Jag testade denna när jag var i Köpenhamn i sommar. Jag tyckte dock inte att den var så god. Jag föredrar klart vanlig Pepsi max

H-G

Tycker att det är synd att inte släppts i Sverige. Hade varit kul att prova.

kmnk

tror att det ska finnas i utan max också, såg reklam för den i Rom sommaren 2008 men hittade tyvär ingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *