Pepsi summer mix

A mix of tropical fruits

En rolig sak med Pepsi är att de släpper väldigt många tillfälliga specialsmaker. Dessvärre kommer de väldigt sällan till Sverige, den enda specialvarianten vi har haft här på väldigt länge var Pepsi max chill om jag inte minns fel. Vi får se vad som dyker upp framåt vårkanten. Pepsi summer mix var i alla fall ännu en i raden av tidsbegränsade Pepsi-varianter som inte kom till Sverige på något officiellt sätt, men som tur var tog Gray’s in ett gäng burkar.

Burken ja, den är väldigt snirklig och känns lite sjuttiotalsinspirerad med mycket snirklar och starka färger. I själva motivet framgår det inte att det faktiskt är cola i burken, “a mix of tropical fruit flavor” låter ju snarare som något åt Fanta-hållet. Som tur är finns det en liten text i burkens nederkant som förklarar att den minsann innehåller “tropical fruit flavored cola”. Det är inte bara burken som är lite diffus, lukten avslöjar verkligen inte att det är cola det handlar om. Den är ganska söt och drar lite åt passionsfruktshållet. Helt klart tropikkänsla, men vi börjar bäva lite för att själva colan har hamnat i skymundan i den här mixen.

Smaken är väldigt bekant till en början, den påminner väldigt mycket om … ja, vadå? Vi smakar och tänker, smakar och tänker, och till slut kommer vi på det. Must! En stor del av smaken Pepsi summer mix levererar är väldigt lik must. På slutet kommer en liten våg av fruktighet i samma stil som doften, men annars är det tydliga mustvibbar hela vägen. Vi gillar den, den är som en sommarmust – perfekt för soliga dagar på stranden, ljumma kvällar vid grillen och regniga nätter i husvagnen. Den har vissa likheter med Mezzo-mix, och är man en fruktcola är det absolut inget negativt med det.

Det mest negativa med Pepsi summer mix är en svag men lite besk eftersmak. Den påminner lite om grapefrukt, men passar inte särskilt bra in i blandningen. I övrigt är den helt klart trevlig, och absolut inget man behöver skämmas för att köpa.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Nej

Recenserat exemplar

Förpackning:
Aluminiumburk 35cl
Inköpsställe:
Gray's, Malmö
Pris:
14,00 kr
Pris/liter:
39,44 kr
Övrigt:
Colans bäst-före-datum hade passerats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *