Pingo doce Fantastico! Cola zero

Pingo doce är en portugisisk matvarukedja och detta är inte helt oväntat deras svar på Coca-cola zero. Burken ser ut som en förpackning cola av zerotyp förväntas göra; mycket svart men med bubblor på röd bakgrund som trevligt avbrott.

Pingo doce Fantastico! Cola zero ska som vanligt serveras väl kyld. I vårt fall kanske lite väl kyld, när vi plockar burken ur djupet av kylen hör vi ljudet av is inuti. Inte helt fel på en varm försommardag. Det skummar glatt men inte så mycket eller högt när vi häller upp. Colan i sig är mörk och fin och lugnt bubblande i glaset och vi känner en trevlig coladoft när vi sniffar.

Smaken är oväntat sträv, lite citrusskarp, väl kolsyrad och ganska vattnig. Ja, kolsyrenivån är nästan det bästa med Fantastico! Cola zero. Det, och att friskheten gör den till en bra törstsläckare. Sötman är också rätt behaglig när vi tänker på det, man har lyckats ganska bra med att undvika de klassiska eftersmakerna av sötningsmedel. Men vi blir tyvärr inte vänner med det där första sträva och lite sura intrycket i varje klunk. Det smakar inte grapefrukt, men vi kommer att tänka på sådana smaker. Hade det möjligen fungerat om det backats upp av lite mer colasmak längre fram? Vi vet inte, och i slutändan får det bli väl godkänt för törstsläckandet som var precis vad panelen önskade sig men i övrigt mest en avvaktande nickning.

Skriven av

Fakta

Tillverkare/märke:
Colan säljs i:
Sockerfri:
Ja

1 kommentar

Göran Olsson

Jag kan i stort bara instämma i recensionen, även om det blir en annan känsla när man dricker direkt ur en burk en vacker dag i slutet av maj när man sitter i en park mitt i Lissabon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *